Mama Dash gungade friskt på Nytorget under årets Festivaldax. Musiken uppskattades inte bara av äldre utan yngre barn stod nedanför scenen och dansade till den Bob Marley inspirerade musiken. Med den bästa sommaren i bandets historia med festivaler och sommarevenemang berättar Patric Berg lite om deras resa och vad som väntar i framtiden.Mama Dash.
-Det är skönt att börja så tidigt som vi gjorde, folk är lugnare då än senare på kvällen, berättar Patric Berg gitarrist i Mama Dash. Men det var ett bra ös i publiken och väldigt trevlig stämning, så vi är jättenöjda.

Det hela började som en kul grej när jag, Sanna Klementsson (Patrics fru och sångerska i Mama Dash) och Pedde Klementsson (sångare i Mama Dash) jammade tillsammans för ett antal år sen.

Idéerna kom fram och de tre vännerna började bygga soundet till det som senare skulle bli Mama Dash. De tre andra bandmedlemmarna; Masse (Keyboard), Micke (bas) och Roger Munch (bas) kom in i projektet och musiken började flöda. Det första året blev dock inte så många spelningar eftersom gänget hade sina liv och sina jobb att ta hand om.
Men sen började de spela på en hel del ställen runt om i Skåne. – Folk förknippar Reggae med sommaren å sommarspelningar har vi haft en del, men vi vill försöka spela på hösten och vintern också.
-Det är bara nu det senaste åren vi har släppt våra skivor. Den första ”Perfection” och den andra ”Deliverance” producerades väldigt snabbt. Det var bara in och ut i studion sen var skivorna färdiga. Den sista ”Invisible” har vi jobbat mer med och släpptes nu i höst.

Planer framöver blir väl att försöka spela mer med bandet och försöka etablera sig i Malmö, där vi haft spelningar tidigare. Vi har också planer på att göra en skånsk skiva inom en snar framtid.
Mama Dash musik kan man hitta på hemsidan; mamadash.com, spotify, myspace, Itunes och Amazon.

Text: Veronika Brink
Bild: Mama Dash

Föregående artikelÅrets Festivaldax – blev en succé
Nästa artikelPartyfabriken tar över restaurangen på FCT Köpcenter