Säle & Partyfabriken underhöll på Nytorget.Med fullt ös på Nytorget blev fredagskvällen en festfylld men ändå lugn kväll. Partyfabriken drog igång det stora tältet och publiken gungade till Reggae, sjöng med till godingar som ”Jag vill vara din Margareta” och ” Var ska vi sova i natt”. Många blev nog förvånade när partyfabrikens egna personal slängde av sig förkläderna och sprang upp på scenen. ”En lyckad festival i helhet” berättar Jan Nordh, Hässleholms cityledare.
Marknadsföringen för Hässleholms stad blev bättre än väntat och det är inte bara åskådare och Jan som är nöjda med dagarna. Krögarna är också väldigt nöjda över resultatet och fler är beredda att satsa till nästa år evenemang. Men nästa år kommer dock se lite mer annorlunda ut. – Kontraktet med Axels tivoli gick ut det här året och kravet på att festivalen måste vara fyra dagar står därför inte kvar, berättar Jan. Vissa saker har också ändrats till det här året. – Det som har kommit nytt i år är Zuperbowl på Stortorget och Farozon på Frykholmsgatan.
– Till nästa år tycker jag att fler krögare ska visa upp sig och vara engagerade och färre knallar. Affärerna måste också engagera sig, berättar Jan. I dagsläget är det knappt några affärer och butiker som visar att de finns. Marknadsstånd hade varit en bra idé och precis som matvagnarna är på en gata kunde affärerna vara på en. Det är alltid populärt med demonstrationer och visningar utanför butikerna. Inte nog med det, varför inte ta ut bagarna på gatorna också, så kan de sälja bröd eller något annat för festivalbesökarna att smaska på.
Bevakningen till öltälten var säker och flera funktionärer eller ”funkisar” kollade så inte medhavd alkohol smög sig in på området. Serveringspersonalen var sedan nogrann med att kolla legitimation så ingen minderåring serverades.
En arrangemangsgrupp är på gång för att planera nästa års festival. Kanske blir det likt detta året, eller kanske blir det mer eller mindre. En sak är säkert och det är att många väntar spänt på nästa festival och vem vet vad för roligheter som dyker upp 2013.

Text: Magnus Kajrup

Föregående artikelHjälp Ebba stoppa cancer
Nästa artikelGunget som skapar glädje