Olofström
Med den nybyggda plåtverkstaden och uppfräschade lokalerna hoppas Gränums Lackcenter locka fler kunder som t.ex. vill fixa plåten på personbilen, lastbilen, båten och det mesta inom industri. Eller varför inte blästra diverse gamla saker som har stått så länge i garaget? Detta och mer berättar Jonny Svensson att Gränums Lackcenter erbjuder.

– Vi startade 1981 i Farabol och flyttade hit till Gränum 1992. Det som är bra med att ha företaget just här är att det är lättillgängligt, samtidigt som att det inte ligger mitt i en stad, berättar Jonny.
Lackering har företaget hållit på med i 20 år men det som är nytt är plåtverkstaden, där alla möjliga plåtar tillhörandes bilar, lastbilar och båtar rustas upp.
– Förutom lackeringar och plåtverkstad fixar vi också smidesdetaljer såsom grindar och vi har ännu en nyhet inom företaget. Snickaren Adam är anställd och hyrs ut till privatpersoner för att lackera och renovera köksluckor. Då ingår hämtning och leverans av luckorna. Adam fixar också kakel i husen, stommar, målar hus, fixar kakel i badrum och mindre saker som att skruva fast handtag.
– Det kan kännas besvärligt att köra hit för att lämna köksluckor eller kanske fixa vissa saker själv i hemmet och då finns Adam här. Han kör ut och fixar sakerna på plats eller tar med sakerna till verkstaden. Allt det ingår naturligtvis i ROT-avdraget.  Det är smidigare och enklare, allt för kundens bekvämlighet.
Gränums Lackcenter satsar också mycket på miljö och försöker bli mer miljövänliga. Exempelvis används enbart flis till att värma upp lokalerna och lackeringsfärgen övergår efterhand, där det fungerar, till vattenbaserad.
– Efterhand övergår vi till färg med mycket mindre lösningsmedel, vilket ger mindre utsläpp, och är bättre för miljön, säger Jonny.
Gränums Lackcenter kan erbjuda dig som kund allt från plåtverkstad, lackeringar, fix av köksluckor, tapetsering, kakel, klinker, målning, fix av lister och golv. Blästring av diverse föremål exempelvis fälgar på både gamla och nya bilar och av järnspisar är också en av bonusarna. Utöver det så har de samarbete med alla försäkringsbolag.
– Jag ser positivt på framtiden, berättar Jonny. Visst går det alltid upp och ner med allt speciellt eftersom konjunkturen förändras men jag hoppas på att vi har något som många kan ha nytta av.
Gränums Lackcenter hälsar nya och gamla kunder välkomna.
Text & Bilder: Veronika Brink

Föregående artikelFrån topp till tå – din hudterapeut
Nästa artikelBengta Svensdotters öde – En sann historia