Klass-segrarna fr.v. Susanne Einarsson, Inger Bergholtz och Birgitta Larsson. Foto: Heidi Eliasson

Sölvesborg/Ljungaviken

Andra upplagan av ”Sloggislaget” har sen premiäråret behållit sin dragningskraft och 36 damer kom till start. Tävlingsformen var slagspel i tre klasser A, B och C. Deltagarna i de tre klassvinnarna visade upp glimrande golfspel i hård konkurrens.
”Sloggislaget” spelades den 10 augusti på Sölvesborgs Gk i strålande augustiväder. Tävlingsansvariga Hanna Björk och Ingmari Gustavsson fick till en välarrangerad tävling. Sölvesborgs Gk bjöd på en tilltalande bana som gav deltagarna möjligheten att prestera bra golf.

Susanne Einarsson, som visat god form innan tävlingen, segrade i A-klassen med 68 slag netto. Det var Susannes första seger för året. Hon vann nu på hemmaplan mycket tack vare sina långa raka utslag kryddade med ett spektakulärt inspel på hål 15. Avslutade med en formidabel inrunda med 5 par och 30 slag netto. – En seger som kommer att firas med golfkrogens räkfrossa, säger en glad Susanne. Lena Kvist gjorde bra ifrån sig och knep 2:a platsen. Hon öppnade första nio med gediget spel klart under hcp och visade därefter förmågan hålla ihop scoren på inrundan. Ingmari Gustavsson var vid sidan av Susanne och Lena med i tätstriden. Efter en mjukstart på utrundan visade Ingmari förmågan att komma igen med både par och birdie och tog bronsplatsen.

Inger Bergholtz plockade många ”poäng” med sitt närspel och tog säkert hem segern i B-klassen. Med två par på de första fem hålen kom Inger igång galant, men på hål åtta kom ett tillfälligt tapp, åtta slag i. Inger var dock stark och kall nog att fortsätta med sin spelplan spel på säkerhet. Säkerhetsplanen berodde till stor del på det varierande spel Inger presterat före ”Sloggisslaget”. På de sista nio hålen höll Inger undan och gjorde det svårt för motståndarna att komma ikapp och segrade med 68 slag netto. – Detta var min mest oväntade seger, säger Inger, som tänker fira med ”bubbel”. Monica Tingstedt, som för dagen blev lite av en korthålsspecialist, med två par och en birdie av fyra möjliga tog andraplatsen med 72 slag netto. Ytterligare ett slag efter med en stark inrunda på 34 slag netto kom Heidi Eliasson.

C-klassen blev en jämn och öppen klass. Birgitta Larsson, som var med premiäråret, inledde med säkert och kontrollerat spel. Camilla Tingstedt, ”hängde på” med offensiv golf och Gull-Britt Steen följde tätt efter. Efter nio hål ytterst jämt, ett slags ledning för Camilla. Birgitta öppnade andra ”halvlek” med ett för henne, som hon själv sa, överraskande par på hål 10. Till slut segrade Birgitta Larsson på 72 slag netto med hcp-fördel över Camilla Tingstedt på andra plats. Tredjeplats för Gull-Britt Steen på 73 slag netto.

”Sloggislaget” har kommit för att fortsätta enligt sponsorn Monika Berggren. – Vårt namn kommer ut och kopplas positivt med golf, klubben och den fina banan. ”Sloggislaget” finns nu med i klubbens program. Det ser jag som en fin samarbetsform.

Text:  Ingvar Jagestad

Föregående artikelTvå spännande arkeologi-arrangemang är att vänta i Sölvesborg!
Nästa artikelDigital utställning med konst och lerfigurer