Asarum

Covid-19 har gjort att många fysiska aktiviteter såsom marknader och utställningar blivit inställda. Då kom Asarumsbon Sofie Håkansson på att hon kunde ha en digital utställning med sina konstverk och lerfigurer.
Inspirationen till att göra en digital utställning kommer ifrån Sofies son som gjorde en digital vernissagefilm. Sofie tyckte att det var en superbra idé eftersom hon själv är i riskgruppen och har därför gjort en egen digital utställning genom Youtube med stillbilder. Det har blivit två olika utställningar, en som heter Pale Pink som innehåller akrylmålningar med rosa blommor samt en utställning med namnet Homemade i Blekinge med lerfigurer som består av mycket naket och nakenfisar. Leran som används heter polymerlera och den är närproducerad i Asarum.

Sofie Håkansson

Sofie Håkansson är en dekoratör och konstnär som gillar att skapa med text och kalligrafi, och arbetar med material allt ifrån trä, textil, papper, till färg, lera och återbruk. Att måla är något som Sofie tagit tag i de senaste åren och hon använder då av sig tekniker såsom akvarellmåleri, oljemålning, perspektivteckning och rastskuggningar. Inspiration till sitt skapande kommer ifrån internet och i utmaningen att kombinera fysisk och psykisk rehabilitering. ”Konsten är en fantastisk medicin!” säger Sofie. Konsten har funnits i Sofies liv hela livet och hon tycker att det är roligt att komma på nya idéer. Sofie har även kurser hos Studieförbundet i Karlshamn där man kan lära sig kalligrafi, arbeta med polymerlera och frivirkning samt pyssla änglar och tomtar av återbruk. På Facebook och Instagram hittar man Sofie Håkanssons konst och lerfigurer under namnet SMH hobby Asarum.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelGlimrande golfspel i ”Sloggislaget”
Nästa artikelStorslam för Sölvesborgs Gk på Blekinge seniortour