Seriefiguren PIGGE LINUS.

Sölvesborg
Kulturkvarteret lever upp med extra ”knorr” under Killebom när konstnärer, hantverkare, ”hobbypysslare” och kulturella föreningar visar upp objekt för betraktelse och försäljning.
Lilla Skolgatan och Restaurang Blåregn är Kulturkvarterets kärna vid Killebom med Konst- och designmarknaden den 5–6 juli. En marknad som skapar extra liv och rörelse med närhet till konst, hantverk, mat och musik. Konst- och designmarknaden med sitt rika utbud av originella prylar är ett populärt och omtyckt inslag under Killebom.
Kulturföreningen Borres Vänner, som tidigare varit med många år vid Knallemarknaden under Killebom, ändrade läge under fjolåret till Konst- och designmarknaden. En lyckad förflyttning som upprepas i år med en miniutställning som visar Borres mångsidighet som tecknare och träsnidare. Där visas teckningar med anknytning till aktuella händelser i Sölvesborg, seriefiguren PIGGE LINUS och ett självporträtt. Möjligheter finns att inhandla boken om Borre samt dubbelsidiga bordsunderlägg med färgstarka motiv. Föreningen har idag 85 medlemmar med utrymme för fler. Värt att nämna är att boken om Borre ingår i första medlemsavgiften! Kulturföreningen Borres Vänner deltar i Konst- och designmarknaden lördagen 6 juli kl. 11-17.
*Bror ”Borre” Carlström, född 29 juli 1907 i Sölvesborg Blekinge län, död 18 juli 1976 i Sölvesborg Blekinge län ”Borre” var en tusenkonstnär med många strängar på sin lyra, skämt- och serietecknare, träsnidare, samhällskritiker, kakelugnsmakare och en enastående historieberättare. Under 27 års tid, 1941–1968, tecknade han sin figur ”PIGGE LINUS” i familjetidningen smålänningen. 1966 fick ”Borre” Sölvesborgs stads kulturpris.

Text: Ingvar Jagestad

Föregående artikelViljan drar halva lasset.
Nästa artikelDen förste cyklisten i Näsumsbygden