ÅreAnders och Måns, galakvällens konferencierer. -Foto: Johan Tholson.Arbetandet med isen i Jukkasjärvi inför galakvällen. Det är ett kyligt arbete.ts galakväll i Hässleholm blir en rolig blandning av underhållning och prisutdelningar. Det bjuds på många överraskningar under kvällen, speciellt eftersom det är 10-års jubileum. Årets tema är is och alla varma som frusna besökare är välkomna till denna fullmatade afton.
Den 19 oktober är det dags för årets Galakväll i Hässleholm. I år är det 10-års jubileum för galakvällen och det firas lite extra.
Kvällens konferencierer blir inga mindre än Anders och Måns. De utomordentliga komikerna kommer bjuda på mycket roligt och massor med fyndigheter.  De presenterar allt från artister till pristagare och alla med anknytning till Hässleholms-trakten.
Årets tema är inspirerat från Norrland och fördrinken serveras i isglas från Jukkasjärvi. Många andra statyer och föremål kommer följa temat. Konstverken är alla från Jukkasjärvi utanför Kiruna.
Underhållningen kommer vara blandad, anpassad till alla åldrar och smaker, och man kommer få hör allt från opera till rock n roll.
Evenemanget har vuxit lite för varje år och eftersom 10-års jubileumet firas i år kommer det bli extra bra. Förra årets tema var eld och i år blir det något kallare i den redan kyliga hösten.
Bakom galakvällen är det mycket samarbete för att exempelvis isen ska kunna förvaras till galakvällen och för att allt ska fungera.  De som samarbetar är; Hässleholms kommun, företagarna Hässleholm, Hesslecity, Nyföretagarcentrum Hässleholm, Hässleholm Hantverk- & Industriförening och Hässleholms företagargrupp.
Charlotte Fogde Andréasson, näringslivschef på Hässleholms kommun, är sammankallande i evenemanget.
Prisutdelningar kommer det bli för; årets företagare, årets nyföretagarstipendium, årets Hesslecityföretag, årets kulturstipendium, årets kulturpristagare, årets hässleholmare, årets miljöpris, bästa affärsplan UF, årets annonsör och Hässleholm hantverks- & industriförenings stipendium.
Biljettförsäljning kommer ske på Turistbyrån i Hässleholm och via telefonnummer; 0451-26 73 00 (knappval 2 för biljetter). För mer info besök hassleholm.se eller hassleholmsgalakvall.se
Text: Veronika Brink

Föregående artikelEtt brinnande 100-års jubileum på Hässleholms museum
Nästa artikelBygg din framtid med Franssons Bygg AB