ridskola

Sölvesborgs ridklubb har funnits sedan 1971 och är bland de fjärde framgångsrikaste klubbarna i Sverige. Malin Håkansson är arrendator över ridskolan och har varit det i ungefär 3 år. Innan dess hade Eva Jakobsson hand om det i 27 år. Under detta året har det varit en del ombyggnader och förändringar. Med kommunens hjälp har man i år byggt om underlaget till ridhuset. Senast det gjordes var 1986. En miljon kronor har skänkts till klubben från allmänna arvsfonden. Man har byggt en handikapptoalett och ska även bygga både en hiss och en handikapps anpassad stuga som används under ridlägren.

På Bokeslätt har man ett 30-tal tävlingsryttare som tävlar i allt från lokala tävlingar till världsmästerskap men här kan även de minsta få testa på lyckan med att rida. Det finns ingen direkt åldersgräns men 3-4 år är en vanlig ålder då barn brukar vara mogna.

Det finns ett 40-tal hästar här i stallet och ett 20-tal av dessa jobbar för ridskolan, resten är inhyrda. På Bokeslätt är det full rulle hela dagarna, måndag-söndag med 200 ridande i veckan. Varje sommar har man ridläger i 7 veckor med aktiviteter och 2 pass ridning varje dag. Man kan välja från att stanna i 4 eller 7 dagar och då bor man i stugorna som är utsatta på området. Ridskolan samarbetar med Valjeviken och har 2 handikapps ridläger. Till sommaren 2011 kommer det att utökas till 3 stycken.

Efter julshowen den 19 december kommer ridskolan ha ett litet juluppehåll fram till den 10 januari. Man kommer under uppehållet ordna aktiviteter, mer information finner du på www.stallbokaslott.com

Text & Bild Belle Karlsson

Föregående artikelKvinnofrukost i hälsans tecken
Nästa artikelTa del av havets läckerheter