britt-marieEn trogen publik besökte kvinnofrukosten denna julskyltningshelg för att njuta. Britt-Marie Peters stod för programmet och passade på att berätta om sitt företag Bromölla Spinning som hon startade upp 2007. Hon startade upp sin verksamhet i sitt hem och har idag utökat det till fler grenar inom området Hälsa. Till frukost serverades soppor med diverse gott bröd till. Härligt varmt för kroppen nu när vintern har kommit med snö och is.

Britt-Marie har bott i Bromölla i 30 år. 2005 blev hon arbetslös, 47 år gammal. Det var en tuff period i hennes liv. Länge funderade hon på vad hon skulle göra. 2007 skulle den dåvarande spinningverksamhet i Bromölla läggas ned och då tog Britt-Marie över denna i sin mans lokal på Torsgatan. Verksamheten startade i liten skala med 10 begagnade cyklar.

När hon kände att verksamheten började luft under vingarna tog Britt- Marie kontakt med Nyföretagarcentrum i Bromölla och startade upp på allvar. Hon driver det fortfarande som enskild firma och ”sköter allt själv” som hon uttrycker det. Givetvis finns utbildad personal som tar hand om de olika grupperna. Efterhand som träningsgrupperna ökade och utvecklades med nya former inköptes fler cyklar och behovet av annan lokal uppstod. Pingstkyrkans gamla lokaler på Tiansvägen blev lediga och dit flyttade verksamheten.

Nu fanns möjlighet att utvidga och utveckla ännu mer. I juli 2010 tog Lena från Nyföretagarcentrum kontakt med Britt- Marie med anledning av att hon utsetts till 2009 års Nyföretagare i Bromölla. En stor dag i hennes liv! Läs mer om olika pass och tider på www.bromollaspinning.se

Frukosten avslutades med kaffe och äppelkaka samt ett ord på vägen av komminister Therese Hillgrund.

kvinnofrukost-5

Föregående artikelFabriksarbeterskan som blev hälsoutvecklare
Nästa artikelFull galopp på Ridskolan