frukostmoteEn nätt liten skara dök upp på First Hotell när näringslivsutvecklaren Iwona Slojka bjöd in till frukostmöte. Här skulle bland annat diskuteras marknadsplan för gemensam annonsering.

Madeleine Östlund, kommunens informatör, fanns på plats för att berätta om arrangemanget Olofström i Medvind som går av stapeln den 7 maj 2011. Årets medvind är det tredje i raden och väntas innefatta 50 utställare inne i Folkets Hus och ca 20 utställare ute i Aniaraparken. Det kommer att vara företag såväl som föreningar som kommer att marknadsföra sig denna dag.

Ett axplock ur vad dagen kommer att innehålla är föreläsningar om bland annat mat och energi. Johan Tell, skribent och föreläsare, berättar om hur man på 100 olika sätt kan rädda världen. För barnen kommer det att finnas ansiktsmålning, ponnyridning med mera. Ja, detta och mycket mer står på programmet. Ideér bollas på mötet och man undrar hur man ska få näringslivet i Olofström att växa. Slutsatser dras om att man måste visa sig utanför kommungränserna såväl för de som redan bor här. Madeleine säger att ofta skrivs det bara om hur många som flyttar ut från Olofström.

Nästan aldrig kan man läsa om de som flyttar in, stannar och trivs i vår trevliga by. För det är en hel del som gör det också. Vi har många fina aktiviteter och sevärdheter som behöver visas. Nu ska det bara grubblas ut hur de kan visas upp också. Ett roligt förslag som kom upp var att skaffa fram ett kännetecken för just Olofström. Något som folk kan känna igen så fort de ser det och då tänka på just Olofström.

Kanske det kan skapas en tävling om detta bland våra invånare? Vem vet? Det kanske man kommer fram till på nästa möte. Spänningen är olidlig och den som väntar på något gott får se…

För att Olofström ska kunna växa och det ska hända något behövs folk som skapar detta. Så till er företagare som vill hänga på trenden, dyk gärna upp på nästa möte och var med och bestäm.

Text & Bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelHalens Krog & Catering i Olofström
Nästa artikelSpelar Roll – Holje Musikklassers sjuttonde musikal 2011