centrumadvokaternaEva Johansson är Advokaten som kom till Olofström 1999 som nybakad jurist. Hon startade sin egen verksamhet 2003 och har sedan dess utvecklat företaget. För att utveckla denna typ av verksamhet som en advokatbyrå kräver behövs kompetent och positiv personal.

Från att ha varit ensam på byrån 2003 finns det nu tre jurister och en receptionist på byrån.

Den senaste i ordningen är Jur kand Andréa Pyrell som kommer från Växjö via England. Det började med språkstudier i England och vidare med juristutbildning i samma land. Nu efter 7,5 års juridikstudier och nästan två års arbete i branschen har Andréa börjat hos Centrumadvokaterna i Olofström.

Viktigt att notera är att man i England har juristutbildning som är jämförbar med Advokatutbildning i Sverige. – Som en del i ett stort ideellt projekt arbetade jag i Göteborg som jurist och stöttade kvinnor som behövde hjälp och skyddat boende mm.

Vi jobbade i en stor grupp och behärskade tillsammans 43 olika språk.Berättar Andréa. Hennes stora intresse och inriktning är den del av juridiken som riktar sig till just familj och människor, familj och humanjuridik. Det kan handla om människor i behov av skydd, problem med myndigheter och omhändertagande.

Givetvis arbetar vi mycket förebyggande med testamenten och hjälp med vad som kan hända vid en delning eller dödsfall. Centrumadvokaterna har kontor i Bromölla, Olofström och Växjö så häremellan alternerar Andréa. De övriga juristerna har specialinriktning som till exempel hästar, fel i fastighet, företagstvister och förebyggande företagstvist, familjerätt och med Eva som advokat arbetar man även brottsmål.

Man verkar i hela södra Sverige men även enstaka fall har man haft så långt iväg som Hudiksvall. För att komma i kontakt med byrån kan man ringa och boka tid med önskemål om vilket kontor man vill träffas på. Man håller öppet alla vardagar mellan 9-16 eller övrig tid enligt överenskomelse.

Text och bild Patrik Lundin

Föregående artikelSystrarna Carina och Camilla har tagit över Shell i Fjälkinge
Nästa artikelWanås – Östra Göinges oas med konst