Företaget startades 1922 av Edvin Sällström. Sedan dess har företaget genomgått många förvandlingar, från smedja till cykelverkstad och nu bilar. Idag är Sällströms bil det äldsta familjeföretaget i kommunen, och så ska det fortsätta.
– Edvin Sällström var min farfar och startade företaget 1922, berättar Thomas Sällström.
Edvin hade inte planer på driva vidare företaget som då var en smedja. Han ville istället åka till Amerika för att lyckas när det var som sämst i Sverige. Det gick inte eftersom Edvin hade husskulder i Sverige, så det var bara att stanna kvar. Smedjan utvecklades snart till en cykel- och motorcykel verkstad. På 50-talet började Sällströms bil gå över mot bilar och 1972 kom även Thomas in i företaget.
För några år sen var det planer på att sälja företaget men Thomas kan stolt berätta att det förblir ett familjeföretag eftersom sonen Adam Sällström tar över så småningom.
– Jag börjar närma mig pensionsålder och är den tredje generationen på Sällströms bil. Adam kommer bli den fjärde generationen som tar över. Adam har bilintresset och ser fram emot att ta över företaget.
Mellan september och oktober 2011 fördubblades försäljningsytan på 1800kvm och i mars 2012 firades 90 års jubileum. Det blev en liten tillställning samtidigt som den nya tillbyggnaden visades upp.
Sällströms bils huvudmärke är Seat men tidigare hade företaget även ett avtal med Volkswagen. Förutom nya bilar finns här också en del begagnade bilar till försäljning.
Idag har Thomas Sällström nio anställda. Han berättar att det har varit roligt att få jobba med företaget och det har verkligen varit en utveckling under åren.
Framtidsplaner blir eventuellt att öppna ett litet museum i butiken som visar allt från starten 1922 och fram till idag.

Text & bild: Veronika Brink

Föregående artikelLyx för den med stel nacke
Nästa artikelHöstyra i Olofström