Den 8 september är det dags för höstyra i Olofström. Det blir en fullspäckad aktivitetsdag, speciellt för barnen. Mellan 11.00–15.00 kommer Olofströmshus tillsammans med hyresgästföreningen och ett antal hyresgäster bjuda på musik, dans och andra roligheter.
Under sommaren har Olofströmshus, hyresgästföreningen och ett 10-tal hyresgäster tagit fram idéer och planerat till olika aktiviteter inför hösten. Det går under namnet ”Höstyran” och blir i området Vilboken i Olofström. Vilbokens Gymnastiksal kommer vara utgångspunkten för aktiviteterna. Bandet PPM kommer spela musik med inspiration från 40- och 50-talent.
Ungdomsprojektet Grow kommer ha två ungdomar utklädda till kaniner som går runt och leker och underhåller barnen. Några andra ungdomar kommer uppträda med barnlåtar för både de äldre barnen och yngre. Det blir även dansuppvisning.
Den hungrige kommer erbjudas helstekt gris och lammkotlett. Civilförsvarsföreningen kommer hålla i aktiviteter och utbildning för barn. Räddningstjänsten håller i utbildning om att förebygga olycksfall. Hoppborg, ponnyridning, tävlingar och lässtund med Paulina Bengtsson är något för barnen.
För de lite äldre finns även MC-kortege med Olofströms MC, en slags Boule med inspiration från medelhavets lekar och hunduppvisning med tjänstehund. Konferencier denna dag blir den lokale Stefan Just. Pia Rapp, sjukgymnast kommer att hålla i temat hälsa. Jenny Persson jobbar på Olofströmshus och berättar att olika grupper inom detta har fått olika ansvarsområden, Michael Örknér instämmer.
– Det blev en lyckad julfest och det var samma människor som satt bakom då så vi ville försöka på oss ett höstevenemang också. Michael berättar också att det ska försöka bli något regelbundet varje år, ett nytt område per år som gör ett liknande evenemang. Alla är självklart välkomna på folkfesten som kommer likna barnens dag.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelFrån smedja till bilar
Nästa artikelDe cyklar för kvinnors frihet