EM Möbler startades 1921 i möbelmekkat Vinslöv av Carl Paulson och hette då Paulsons möbler. Till en början både tillverkades och såldes möbler. På 30-40 talet fortsatte Carl Paulson endast sälja möbler.

I mitten av 1990-talet kom Carls barnbarn Björn Paulson in i branschen och tog över butiken som han idag äger själv.

– Butiken flyttades till Hässleholm för två år sedan till väldigt unika lokaler, säger Björn. Huset var i början på 1900-talet en plats för linberedning, därefter användes huset som sjukvårdsförråd i T4 regementets regi. En möbelaffär fanns i byggnaden under ett antal år och när den stängdes valde jag att fortsätta min verksamhet i detta underbara och unika hus. Vi finns på Stjärneholms-vägen, utmed en av stans mest trafikerade genomfarter, härligt belägen vid Almaån, i Hässleholms norra delar.

Hur ser sortimentet ut idag?
– Vi säljer möbler och heminredning, såsom soffor, stolar, bord och fåtöljer, säger Björn. Möbler och inredning för sovrummet är också väl representerat hos. För att följa upp alla trender köper vi in möbler ofta.

– Två stora trender som har varit med ett tag är blått och naturfärger på möblerna, fortsätter Björn. Framförallt blått är en färg som har kommit tillbaka och många väljer att inreda med denim-tyger. Naturfärger som grönt, beige och vitt har länge varit populärt och speciellt om man blandar de neutrala färgerna med starkare accentfärger.

Hur vill många inreda sina hem?
– Vardagsrummet är en viktig del av huset och fler väljer soffor i byggbara kombinationer, väl anpassade för mycket TV tittande och familjemys. En annan sak som är viktig är funktionella möbler. Dagens möbler har fler funktioner inbyggda och lockar därmed fler köpare.

Varför välja EM Möbler i Hässleholm?
– Vi strävar ständigt efter att ge en smakfull och väl inredd upplevelse, med god service och att kunden ska stå i centrum. Personalen har ett gediget kunnande för att lättare motsvara förväntningar som finns, avslutar Björn.

Välkommen till dåtidens, nutidens och framtidens möbelbutik:  EM Möbler i Hässleholm.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelFolkets Park 100 år
Nästa artikelNaturförskola öppnar i Hässleholm