Karlshamn
Fotvården i Karlshamn har flyttat till nya lokalen på Ronnebygatan. Nu ligger den nyrenoverade fotvårdskliniken på markplan, något som ger en större möjlighet för äldre och rörelsehindrade att få ta hand om sina fötter. Karina Arpåker, som äger och driver företaget sedan sex år tillbaka, ser positivt på flytten.

För sju år sedan bestämde sig Karina för att vidareutbilda sig till medicinsk fotvårdsterapeut. Hon har tidigare arbetat inom vården och har utbildning och erfarenhet av vård och omsorg. Hon har arbetat inom Landstinget Blekinge och Karlshamns kommuns äldreomsorg i nära trettio år.

– Jag valde den här vägen för att jag ville göra något annat inom vårdyrket, berättar Karina. Jag ville jobba mer självständigt och jobba med något eget. Sedan jag började har det gått väldigt bra, över förväntan faktiskt.

På Fotvården i Karlshamn erbjuder Karina medicinsk fotvård, nagelkorrigering, behandling av liktornar och fot och underbensmassage. Det går att köpa fotvårdsprodukter i form av inlägg, medicinska strumpor, salvor och presentkort.

– Jag har ett nära samarbete med Pluspraktik – Berghalls kiropraktik och Intersport när det gäller inlägg, såväl komfort liksom medicinska, säger Karina. Det främjar kunden som får hjälp fullt ut. I dagsläget ger många sina fötter extra uppmärksamhet, vilket hjälper dem otroligt mycket. Förr i tiden var det mest äldre som gick till fotvårdskliniker, idag kommer alla åldrar som behöver hjälp med fötterna eller bara för att koppla av en stund.

Långlördagen den 31 augusti har Fotvården i Karlshamn öppet hus och gamla som nya kunder är hjärtligt välkomna. För mer information om fotvården, kan man besöka hemsidan om olika alternativ; www.fotvardenikarlshamn.se.  Se till att ta hand om dig och framförallt dina fötter, som är en viktig del av din kropp, genom ett besök på Fotvården i Karlshamn.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelHavskampen i Karlshamn
Nästa artikelDamlaget siktar mot stjärnorna