Asarum
Efter uppehåll under sommaren är fotbollen igång igen på klubbarna runt om i Blekinge. Damlaget i Asarums IF har haft många framgångar genom åren och ligger just nu på topp i länet. Målet är att stanna där och så småningom klättra ännu högre.
Klubben har som ambition att ta sig upp i divisionerna och satsningen har gjort att många har sökt sig till klubben. Damlaget spelar just nu i division 1. Spelarna kommer bland annat från Asarum, Ronneby, Kallinge, Olofström, Sölvesborg och Karlshamn. Ännu har inte damlaget några inköpta spelare från utlandet, men man vet aldrig vad som kommer ske i framtiden.

– Det är 38 spelare i truppen och endast 5 av dem är över 20 år, så det är unga spelare, berättar sportchef och huvudtränare Pierre Persson. Vi tränar 4 pass i veckan och 1 match. Asarums IF har två elvamanna planer, två femmanna planer och en sju-/niomanna plan. Träningarna är lagda tre pass i Svängsta och ett pass i Asarum varje vecka.

– Jag har varit huvudtränare för damlaget i två år, säger Pierre. Vi i laget har som ambition att vara ledande i länet damsidan till att börja med. Vi satsar lika mycket på damlaget som herr- och ungdomslagen. Precis som för alla idrottsföreningar är pengar alltid en viktig fråga. För att allt ska kunna gå runt och anläggningen ska vara i så bra skick som möjligt behövs sponsorer. Klubben skulle även vilja ta in fler äldre, mer erfarna spelare som de yngre spelarna kan lära sig av. Det finns också planer på att bygga om och det behövs fler omklädningsrum.

– Vi vill erbjuda en bra träning för alla våra spelare och vill gärna ha fler spelare till klubben, avslutar Pierre.

Text: Veronika Brink
Bild: Privat

Föregående artikelFotvården i Karlshamn i nya lokaler
Nästa artikelVälkommen till Näsum