Tyringe
På andra våningen på museet i Tyringe samlades många intessenter för att se utställningen som Tyringe fotoklubb anordnade den 17 november. Fotoklubbar från Helsingborg, Åstorp, Höganäs och Tyringe ställde alla upp med vackra bilder i fototävlingen Kretsfoto 2013. Totalt fanns ett 100-tal bilder att beskåda och kommentarer från jurygrupperna på de tävlande verken.

Jurygruppen i tävlingen har varit andra fotoföreningar runt om i Sverige, och sist man hade tävlingen Kretsfoto i Tyringe var 2008. Man tävlar inom olika kategorier, och några av dessa är färg, svart/vit, uddafotografisk teknik, digitala bilder och diabilder.

Under dagen var caféet öppet och goda kakor serverades i den trevliga gemen-skapen.  Karolina Vohnsen och Karlo Pesjak höll intressanta fotovisningar och bilderna speglade många
fascinerande händelser. Tyringe fotoklubb startade redan år 1951 och har varit igång sedan dess. Man är i dagsläget cirka 30-40 stycken med-lemar som träffas varje onsdag. En gång i månaden har man möte och de andra onsdagarana har man arbetskvällar, det vill säga att man fotar tillsammans och utvecklar sitt fotograferande.

Åldersspannet bland medlemmarna är riktigt brett, 20-85 år. Åldern är inget viktigt så länge man har ett genuint intresse för fotografering. Alla är välkomna, och medlemmarna delar gärna med sig av sina kunskaper.

För de som missade fotoutställningen finns utställningen att ta del av fram till och med julskyltningen i Tyringe. Välkomna!

Text: Elin Troedsson
Bild: Karolina Vohnsen

Föregående artikelMed Ung Företagsamhet i fokus
Nästa artikelAllt för de små hos Lilla Hoppetossan