Vinslöv
Barn växer så det knakar, så fort att de växer ur kläder de knappt hunnit använda och sen blir kläderna liggande i en låda på vinden. Det gav Carola Svensson en fantastisk idé.

Hon startade Lilla Hoppetossan i Lilla Gallerian i Vinslöv, där hon säljer begagnade barnartiklar på kommission tillsammans med sin dotter Sara. Det kan vara allt från strumpor och overaller till leksaker och barnvagnar. Kort sagt allt man kan tänkas behöva till sitt barn.

– Människor från Vinslöv, Hässleholm och till och med Kristianstad kommer hit för att lämna in sina gamla barn-kläder till oss, berättar Carola glatt.

Det ska vara fräscha begagnade saker, och kläderna ska gärna tvättas innan vi tar emot dem. Att vi säljer på kommission innebär att den som lämnar in ett klädesplagg eller en leksak får 40% av förtjänsten när varan blivit såld. Idén om Lilla Hoppetossan kommer ur Carolas och Saras intresse för åter-vinning och att spara på miljön. Butiken är ljus och välkomnande, och full med fynd. Man kan bland annat köpa ett par jeans för mellan 49 och 59 kronor. Ett riktigt klipp!

– Vi tar in alla kläder i storlekarna 46 – 128 cl, säger Sara.
– Nu inför julen är det populärt att köpa tomtedräkter, luciasärkar och liknande, tillägger Carola. Sådant slits sällan men växes ur fort.

Något annat unikt man kan köpa hos Lilla Hoppetossan är en blöjtårta. En rolig julklapp eller en perfekt present till någon som väntar smått. “Tårtan” består av rullade blöjor, som sedan sätts ihop till våningar och kan dekoreras med sparkdräkter, strumpor, gosedjur eller vad som kunden än vill ha.

Tårtorna görs på beställning, kunden bestämmer själv antal våningar och kan köpa kläder att dekorera tårtan med direkt i butiken, eller ta med som de köpt på andra ställen.

Titta inom Lilla Hoppetossan för stort utbud begagnade kläder och utmärkt service!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelFototävling med Tyringes fotoklubb
Nästa artikelOförglömligt jubileum för Nätverksgruppen