Idékök hjälper till med allt runtomkring också, till exempel nytt golv, nytt innertak mm i ditt kök.Sölvesborg
Idékök jobbar med alla leverantörer på marknaden och har 8 stycken köksmoduler uppsatta i de nya lokalerna på Kämpaslättsvägen 1 i Sölvesborg. Allt snickerimaterial kommer direkt från Dalarna, där det tillverkas från grunden.

Idékök startades av Jan Svensson år 1995 på Nordstadsgatan i Sölvesborg, men nu tyckte Jan och Birgitta att det var dags för en flytt.
– Vi ville upp hit med Idékök för att företaget syns bättre här, berättar
Birgitta.
Flytthistorien började egentligen för 6,7 år sedan när Hasse på Elon ville att de skulle flytta upp till Elons lokaler. När det var dags att göra iordning lokalerna igen frågade de nuvarande butikschef Klas på Elon vad han tyckte om samma idé. Klas nappade och de flyttade direkt.
Man kan antingen välja att plocka inspiration från Idéköks moderna och snygga köksmoduler eller välja köket som det är.
– Många tror att ett skräddarsytt kök är dyrare än ett modulkök men det stämmer inte alls, säger Birgitta. Vi har valt att hålla samma prisnivå vad kunden än väljer.
Idékök monterar köken och fixar rörmokare, snickare och elektriker för de som vill ha hjälp att montera sitt kök. Idékök sköter helentreprenad, vilket innebär att kunden bara behöver vända sig till en person.
– Om kunden vill ha nytt golv i köket, nytt innertak med spotlights exempelvis och kanske altandörr istället för vanlig, fixar vi det också, berättar Jan.
Idékök gör alla snickeriarbeten och sköter allt för att ditt kök ska bli så bra som möjligt och precis som du vill ha det.
– Kunden ska känna att vi gör ett kök för just dem och priset ska inte vara högre för att det är personligt, berättar Birgitta.
Köken som Idékök levererar är unika och av alla de ca 800 köken Idékök gjort genom åren finns det inte något som är det andra likt.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelHasse firar 30 år med sina kök
Nästa artikelKombinera badbesöket med skön massage