Sölvesborg
Till sommaren blir det stor fest Hasse, Maggan och Mats poserar framför två av utställningsköken.eftersom Svarta Kök fyller 30 år.

– Vi ska fira med pompa och ståt, ler Hasse lite illmarigt.
Även om han har många år på nacken och byggt upp en gedigen erfarenhet tycker Hasse fortfarande att arbetet är lika tillfredställande som när han startade företaget 1983.
– Det är jätteroligt med kunder som återkommer och som är inne på att byta både sitt 2:a och till och med sitt 3.e kök med hjälp av oss, berättar Hasse.
Svarta Kök ligger i centrala Sölvesborg och lokalerna hyser både verkstad och utställningslokal där man som kund kan få idéer och inspiration till att förändra i sitt hem. Svarta Kök tillverkar köken delvis själva, framförallt de i massivt trä. De levererar helt nya kök men renoverar även upp och byter ut luckor. Med hjälp av två inhyrda montörer håller Hasse och Maggan ställningarna i företaget.

– Alla luckor kan fås i vilka mått som helst. Vi anlitar bara svenska leverantörer för bästa kvalité. Just att kunna leverera det som kunden förväntar sig och se hur glada och nöjda de blir när de ser det färdiga resultatet är extra kul, säger Hasse.
Från beställning till färdigt kök får
kunden räkna med 3-5 veckor och Hasse berättar att kostnaden för ett helt nytt kök är ca hundra tusen kronor och uppåt. Tänker man ekonomiskt och har en bra stomme räcker det att byta ut luckor, nya lådor och bänkskivor. Kostnaden för en sådan renovering blir då oftast
mindre än hälften.
Resultatet blir som ett helt nytt kök ändå eftersom gångjärnen byts ut och de nya luckorna görs något större än de gamla. Billigaste alternativet är att lackera sina befintliga luckor och med rot-avdraget är det förmånligt att både byta ut och
renovera sitt kök idag.
INFO-Bladet önskar Svarta Kök stort grattis på födelsedagen!

Text och Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelAlvikenskolan hela vägen till kvartsfinal
Nästa artikelFlyttade på kärleksdagen