Men den allra ffjalkinge-if-feb-1örsta matchen är redan spelad. En ”smygpremiär” som lockade över 300 åskådare.

Och det var som sig bör hög klass på lagen som möttes på konstgräsplanen 5 februari:

Allsvenska Mjällby AIF mot division Ilaget Kristianstads FF. Fjälkinge IFs medlemmar fixade och donade inför finbesöket, korvgrillen var laddad, förväntningarna var höga… …men vädrets makter kunde ingen rå på.

Det var, mer eller mindre, storm. Med tanke på förutsättningarna bjöds det ändå på överraskande bra fotboll emellanåt, med två lag som hade såväl vett som kunnande att i mesta möjliga mån hålla bollen på gräset… Däremot blev det inga mål. 0-0, Maxilandia väntar fortfarande på sin första målskytt!

Underlaget fick beröm från båda lägren. Bra! Nu förstörde ju vinden en hel del, men här går det att rulla boll, sa Mjällbytränaren Peter Swärdh. Peter tycker det är kul att Mjällby spelar träningsmatcher ”hemma” på andra orter.

Det är bra att Mjällby AIF får visa upp sig utanför Strandvallen, det tycker vi bara är roligt. Det är dessutom nödvändigt så här års och att MAIF spelar tre träningsmatcher i Fjälkinge under februari-mars är ingen tillfällighet. Konstgräsplanen i Sölvesborg håller inte fulla mått, det gör däremot planen i Fjälkinge så det är en jättebra lösning för oss, säger Peter Swärdh. fjalkinge-if-feb-2

Nästa träningsmatch för Mjällby AIF i Fjälkinge blir onsdag 23 februari kl. 14, då kommer danska Nordsjälland på besök.

fjalkinge-if-feb-3

Text Peter Malm Bild Tord Sonander

Föregående artikelRekord väntas på Humlestafetten
Nästa artikelAktiv i Olofström bjuder på innebandyturnering