Aldrig har så många lag varit anmälda så tidigt på året som i år. Det visar att Humlestafetten med sina åtta sträckor runt Ivösjön blivit ett känt namn.

Lördagen den 7 maj är det åter dags för den stora stafetten. Över 50 lag är redan anmälda. Motionsklassen är mest populär, därefter kommer företagsklassen. Tävlingsklassen har ökat i år.

-Vi kommer säkert att slå nytt rekord, säger Göran Westesson från Ryssbergets IK och som ansvarar för sekretariatet under tävlingsdagen. Ifjol var det drygt 70 lag som tävlade, vilket innebar nästan 600 deltagare.

Arrangörerna har satt gränsen vid max hundra lag. Det som begränsar är ett par parkeringsplatser. Antalet parkeringsplatser har ökat under åren, men för att upprätthålla ett bra arrangemang för deltagare och medföljare så är 100 lag max. Fler kommer i år att hjälpa till runt banan som parkeringsvakter, vägvisare m.m. Humlestafetten har ett gott rykte att vara välarrangerad och så ska det förbli, menar arrangörerna. Variation på lag Arbetskamrater, klubbkamrater, grannar, kompisar, skolkamrater, släkt – det finns ingen gräns för de olika lagens sammansättningar. Man tränar tillsammans och har kul. humlestaffetten

-Vi gläder oss åt att det blivit en kombination av elitlag och motionslag. Det var vårt syfte när vi körde igång Humlestafetten, berättar Palle Rosenquist från Bromölla Rotaryklubb.

Samarbetet mellan Ryssbergets IK och Bromölla Rotaryklubb fortsätter. Överskottet går bland annat till Rotarys olika vattenprojekt i Afrika, där rent vatten är en bristvara för alltför många människor.

För mer information och anmälan se: www.humlestafetten.se

Föregående artikelMilla Tipsar
Nästa artikelFjälkinge IFs nya idrottsplats invigs officiellt till sommaren.