innebandyturnering-olofstrom-1
Växtverket och ett antal andra företag, myndigheter och föreningar bjuder in till innebandyturnering

Som avslutning på sportlovet anordnar Växtverket, i samarbete med ett antal andra föreningar, företag och myndigheter, en innebandyturnering för alla som går i årskurs 7 och uppåt. Då det inte finns någon övre åldersgräns har även vuxna kunnat anmäla sitt lag för att vara med och slåss om de vinster som utlovats. Man måste inte vara bäst på att spela för att få en eventuell vinst. Det kan lika gärna vara att man varit snällast på plan eller att man är bästa supporten. För arrangörerna hoppas så klart på mycket folk så att stämningen blir god även på läktaren.

Aktiv i Olofström är en följd av det redan uppfunna Aktiv i sommar. Aktiv i sommar är ett projekt där ungdomar får komma ut och prova på att arbeta under sommaren. På förmiddagen arbetar de och på eftermiddagen ordnas fritidsaktiviteter. För detta får ungdomarna en slant och får därmed också känna på hur det är ute i arbetslivet.

Aktiv i Olofström är alltså en påbyggnad av detta och innebandyturneringen är deras första arrangemang. Det är meningen att ungdomarna inte bara ska sysselsättas på sommarlovet utan även på andra lov. Philip Hansell och Tobias Rubin som går andra året på Fritidsledarutbildningen på Jämhögs Folkhögskola har detta som projektarbete och är alltså ”huvudpersonerna” som ligger bakom. Det är de som kontakta olika skolor, fritidsgårdar med mera för att få folk att anmäla sig till turneringen. En liten slant på 10 kr kostar det per deltagare och dessa slantar går sen till Mjölktältsprojektet där pengarna går till ungdomarnas verksamhet.

I idrottshallen vid Holjebadet kommer Olofströms Innebandyklubb att ha kiosken öppen. Turneringen kommer att börja kl 18.00 och sluta vid midnatt. Så boka in fredagen för att komma och heja på just ditt lag. Det är gratis, drogfritt och massor av folk kommer att vara på plats. Hjärtligt välkomna till en kväll i fartens tecken!

innebandyturnering-olofstrom-2
Philip Hansell och Tobias Rubin från Fritidsledarprogrammet har detta som projektarbete
innebandyturnering-olofstrom-3
Philig och Tobias laddar upp inför turneringen

Text & Bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelFjälkinge IFs nya idrottsplats invigs officiellt till sommaren.
Nästa artikelBygdehistorisk afton i Mjällby Kyrka