Ordförande Stefan kickar runt lite på en av gräsplanerna.Många i föreningen dök upp på invigningen av den nya klubbstugan. Många i föreningen dök upp på invigningen av den nya klubbstugan. Kristianstad
Fjälkinge IF har idag en egen konstgräsplan och en ny klubbstuga, något som för några år sedan bara var en dröm. Med hjälp från aktiva inom klubben flyttade Fjälkinge IF:s verksamhet från ett område farligt nära E22 till en säkrare plats bredvid Fjälkinge skola.

År 2005 började kampen om att driva igenom ett förslag och en önskan om att flytta från ett område bredvid farliga E22, nära EKO-hallen till ett säkrare ställe.
– Det var ohållbart att vara där, trafikintensiteten ökar varje år och efter ombyggnaden till 2-1 väg var det mer eller mindre förenat med livsfara att ta sig till och från idrottsplatsen, berättar Fjälkinges IF:s ordförande Stefan Holmquist.
Fjälkinge IF bildades 1931 och fram till 2005 var Fjälkinge IF beläget vid E22. År 2009 gick beslutet om att flytta verksamheten genom och med ekonomisk hjälp från bland annat Vägverket, Kristianstad Kommun, Skåneidrotten, Svenska Fotbollsförbundet och EU-bidrag från Leader Skånes Ess. Året därpå började sedan byggandet av den nya idrottsplatsen med hjälp av mycket ideellt arbete. Klubben tog hjälp från olika hantverkare i byn och fick sponsring i form av pengar och material.
– Det blev ett verkligt lyft för föreningen med en ny spelplan på ett nytt, säkrare ställe, säger Stefan. Vi och idrottsplatsen i Kristianstad är de enda i hela kommunen som har konstgräsplaner. Idrottsplatsen är en helt annan samlingsplats idag än vad det var och vi är väldigt lyckligt lottade. Tyvärr är inte gräsplanen spelbar i vår heller men vi håller tummarna att vi kan spela på den till hösten.

Klubbens medlemmar ligger på runt 300 stycken varav 200 är aktiva medlemmar.
– Vi har haft turen att få ett jättebra gäng med ledare och tränare, utan dem hade vi inte haft möjlighet att ha de 9 lagen vi har idag, avslutar Stefan.

Text & Bild: Veronika Brink
Bild: Fjälkinge IF

Föregående artikelEn bild säger mer än 1000 ord
Nästa artikelAtt välja en fackhandel