Sören och Ingo vid färskfiskdisken på B. Kullbergs Fiskeexport AB.B. Kullbergs Fiskeexport AB ligger i natursköna Krokås, bredvid Hörvik.Krokås
Den vackra naturen i Krokås och Hörvik blandas med den rika tillgången till färsk fisk från B. Kullbergs Fiskeexport AB, och visst vill man ha det bästa av mat och miljö?

På B. Kullbergs Fiskeexport hittar man färsk fisk såväl som fryst i den nya färskfiskavdelningen av högsta kvalitet och noga utvalda råvaror. Den färska fisken kommer bland annat från Hörvik och trakten däromkring men också från västkusten, Danmark och Tyskland. Sören och Ingo filear fisken i butiken så det ända man behöver tänka på är tillagningen.
– Om man bara har bra kontakter blir det bra kvalitet på varorna också, säger Sören.
B. Kullbergs Fiskeexport AB har funnits i Krokås sedan i början av 1970-talet och byggdes i tre etapper. Sören är den 5:e generationen i företaget. Han har jobbat där sedan 1993 och drivit företaget sedan 1999.
– I och med generationsskiften idag är det viktigt att upplysa den yngre generationen om hur viktigt det är att äta fisk, berättar Sören. Jag känner att det är mitt ansvar som fiskhandlare att ta hem de finaste varorna och upplysa mina kunder vad de egentligen stoppar i sig från fiskevärlden idag.
Företaget håller hög kvalitet på sina produkter och det är väldigt viktigt att allt ska vara det bästa. Man kan få tag på både salt- och sötvattensfisk på B. Kullbergs och idag har det blivit populärare att handla från den inhemska marknaden.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelTeam Sportia i Sölvesborg nysatsar
Nästa artikelNyföretagarcentrum – En hjälp på vägen