Hässleholm
Efter vintern är det många som vill ta tag i sitt slitna och livlösa hår. Ulrika Leanderson och Petra Klint på Salong Mondo i Hässleholm vet de hetaste färgerna och bästa hårtipsen.

-Kontrastfärger i håret blandat med en redan neutral färg är ett av vårens trendtips, berättar Ulrika. Det passar på vem som helst, i alla åldrar och det enda som styr är den personliga smaken. Frisyrerna som barn vill ha är oftast samma som de vuxna har och bland pojkar är kändisfrisyrer populärt.
– Nuförtiden är det inte lika vanligt att äldre kvinnor vill göra permanenter, utan många vill ha korta lättskötta och trendiga frisyrer, förklarar Ulrika. Det finns självklart de som vill ha en frisyr som man lägger ner mer tid på, men alla bör ha en frisyr de kan behärska.
Klippning
Man ska unna sig en bra klippning och använda bra produkter. En kort frisyr ska klippas var 6-8 vecka för att hålla sig frisk och en lång frisyr var 10-12 vecka.
Styling
Att tvätta håret varje dag sliter på håret väldigt mycket och det finns några tips för att fördröja tvättningen. Försök tvätta håret varannan, var tredje dag för att håret ska må så bra som möjligt. Använd torrschampo eller pulvervax andra dagen och sätt upp håret på tredje dagen.
Visste du det här?
För att håret ska bli så rent som det går vid tvätt bör man tvätta det två gånger med schampo. Första tvätten tar boPetra och Ulrika på Salong Mondo Wellness i  vårens trendiga frisyrfärger.rt yttre påverkan som damm, smuts och hårprodukter. Andra tvätten får man håret helt rent.
På Salong Mondo & Wellness kan man göra allt i hårväg och förutom de två frisörerna, finns det också två massörer i lokalen.
Välkommen till Salong Mondo Wellness för att fixa ditt slitna, livlösa hår inför sommaren 2013.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelExpert på allt-i-allo
Nästa artikelBewab Svets & Smide