Hässleholm
Victor Boyle driver familjeföretaget Allt rent i Hässleholm tillsammans med sin fru Ann-Marie ”Ammi” Boyle och sin dotter Michell Boyle. Med sex heltidsanställda och ytterligare några timanställda är de störst i Hässleholm på hemtjänststädning.
– Förutom hemtjänst har vi också nästan 60 privatkunder, som har vardagsstädning och veckostädning ungefär varannan vecka, säger Victor. Det är allt från barnfamiljer som vill ha mer tid tillsammans, till de som jobbar mycket eller äldre människor som inte är gamla nog för hemtjänst men som ändå behöver lite avlastning med städningen.

Både han och hans anställda har märkt en sakta attitydförändring bland sina kunder. Förut kunde det vara pinsamt att anlita ett städföretag för att städa hemma, speciellt bland de lite äldre, men så är det inte längre.
– De har fått en personlig relation till oss och känner trygghet i att det är samma städare som kommer varje gång, berättar Michell. Och att man inte ska skämmas för att man behöver hjälp i hemmet.

Allt rent i Hässleholm jobbar ständigt på att utveckla sin arbetsplats så att det är trivsamt för de anställda, och kämpar också med att höja yrkets status. De anställda får kontinuerliga internutbildningar för att hålla sina kunskaper färska. De är noga med att använda rätt medel till rätt uppgift och ha ergonomiska verktyg som underlättar och effektiviserar arbetet.
– Nu när våren är på väg blir det en hel del trädgårdsarbete också, avslöjar Victor. Klippa gräsmattor, häckar, träd, rensa rabatter, sätta blommor och kratta gångar. Där kan många behöva en extra hand.

Ett bevis på Allt rent i Hässleholms kunskaper och skicklighet är att många i personalstyrkan har SRY Yrkesbevis, en kvalitetssäkring för kunden om att personalen är kunnig och serviceinriktad. Victors mål är att alla hans städare ska ta SRY Yrkesbevis.

Tveka inte att anlita Allt rent i Hässleholm, städfirman som erbjuder det lilla extra.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelGreen Charge sydost
Nästa artikelGröna fingrar hos Patriks Trädgårdsservice