Kristianstad
Kläderna Erikshjälpen Second Hand får in kommer bara från givare, inget köps in. Mycket av det som kommer in är donerat av kunder som själva handlar i butiken.

– Vi är oerhört tacksamma över att givare vill ge sina saker nytt liv hos oss, säger Zlatti Savic på Erikshjälpen Second Hand. Butikens inkomster går i allra högsta grad till bistånd som ger framförallt barn mat på borden och liv åt deras drömmar, i Sverige och utomlands. Vi har dock ett önskemål när man vill skänka kläder till oss. Det är att allt ska vara helt och rent.

Erikshjälpen är ingen loppis utan vi är mycket angelägna om att ha hög kvalitet på kläder och allt annat i vårt sortiment. Kläderna stannar i butiken i fyra veckor och om de inte har sålts under den tiden skickas de vidare till Litauen där de säljs i en liknande butik. Pengarna de får in där går till litauiska barnhem.

– Det återanvänds mycket i butiken och vi kasserar väldigt lite, berättar Zlatti. Vi byter kläder med Erikshjälpens andra butiker och fyller ständigt på sortimentet i vår egen butik. Vi har många härliga volontärer i olika åldrar som arbetar hos oss, och blir så glada varje gång någon ny anmäler sitt intresse för att få hjälpa till.

– Man hittar en sådan otrolig variation här med allt från vardagskläder till festkläder och märkeskläder. Allt till ett bra pris och bra kvalitet, avslutar Zlatti glatt.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelOrganique blir Boutique Organique
Nästa artikelPatrik Mattissons Trädgårdsentreprenad