Kristianstad
För 10 år sedan bestämde Patrik Mattisson sig för att byta bana från styckare till trädgårdsentreprenör. Han startade PMT – Patrik Mattissons Trädgårdsentreprenad och har idag två anställda i företaget.

– Jag hade jobbat inomhus som styckare och det var inte speciellt hälsosamt, säger Patrik. När företaget lades ner såg jag en chans att få jobba inom en helt annan bransch. Jag var bekant med trädgårds-entreprenörsbranschen sen tidigare och ville jobba utomhus. Sen jag bytte bana och började jobba utomhus, mår jag mycket bättre. All värk jag hade tidigare har försvunnit. Sedan starten har före-taget bara vuxit och jag är glad att jag tog chansen när jag hade den.

PMT jobbar med trädgårdsanläggningar. Företaget blir också inhyrt av andra företag för gräv- och schaktarbeten. PMT sysslar med allt inom trädgårdsentreprenad förutom växter. Det är viktigt för företaget att hitta rätt samarbetspartners att jobba med. Idag jobbar PMT med bland annat Skånska energi, Malmbergs, KEAB och Kristianstad Fasadservice men också med mindre företag.

Hur lång tid tar ett jobb?
– Det är så individuellt, det kan ta allt från 2-3 dagar till 2-3 veckor, berättar Patrik. Vi gör alla slags jobb, små som stora.

Vilket mål strävar PMT mot?
– Vi vill inte bli störst men bäst i branschen. Målet är att alla våra kunder alltid ska bli nöjda. Det bästa är när nöjda kunder vill ha hjälp med fler jobb och anlitar oss igen, avslutar Patrik glatt.

PMT jobbar för att tillmötesgå kundens behov och inget uppdrag är det andra likt.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelErikshjälpen – medmänskligt mode
Nästa artikelDet känns som medelhavet