Gunilla Hjalmarsson säger att sol och vatten ger en enorm energi nu på våren när allt ska vakna till liv
Gunilla Hjalmarsson säger att sol och vatten ger en enorm energi nu på våren när allt ska vakna till liv

För att leta upp en annan sorts energi tvingades jag använda min egen för att luska ut vad som skulle kunna vara intressant att läsa om. Jag kom på att det finns en sorts energi som känns lite halvt förbjuden att prata om. Nämligen energin som medium använder sig av när de ska spå folk.

Jag tog kontakt med en kvinna som heter Gunilla Hjalmarsson och bor i Arkelstorp för att få lära mig lite mer om denna speciella energi. Varför blev det just hon som fick svara på mina frågor kan man då fråga sig? Jo, såklart för att hon kallar sig Energikvinnan!

Vi träffas hemma hos Gunilla där hon har sin praktik. Hon är ju inte bara medium utan arbetar även med massage, healing, samtal och mycket annat. Men idag är det energi vi ska prata om.

Gunilla som arbetar som medium använder sin energi dagligen. Ja i arbetet alltså. För tillfället håller hon på att spela in en meditationsskiva. Vad är då meditation? Svaret är att det är ett tillstånd mellan vaket och sovande. Ett tillstånd där man ska släppa allt annat och bara ”vara”. Tankarna ska flöda, komma och försvinna utan att man gör något. Det vill säga ett tillstånd där man är lugn, harmonisk och avslappnad. En annan sak där hon använder sig av energi är när hon rensar hus. Vadå rensa hus tänker nog många nu? Jo, från de som gått bort men inte kommit över till andra sidan. Det finns exempel där de döda inte vill acceptera att de gått bort eller helt enkelt inte förstått det. Då kan de stanna kvar här på jorden fast i någon form av ”genomskinlig” skepnad. Gunilla kan då komma och med sina energier hjälpa dem över så att de kan släppa taget om jordelivet och gå vidare till där de ska vara.

Hur går det då till när man kommunicerar med de döda? Enligt Gunilla kan man få bilder till sig och se hur de såg ut eller hur de bodde. Man kan även känna lukter, höra dem och sist men absolut inte minst kan man känna dem. Idag är det väldigt stor efterfrågan på medium och många är nyfikna. Några är rädda och vissa tror inte alls. Gunilla får ibland kommentarer om att det är båg det hon sysslar med. Men hon står för vad hon gör och säger så här:

– Det är härligt med energier! Man ska vara tacksam för dem, men man måste respektera och inte ta det för givet!

Text & Bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelSjölands Konditori
Nästa artikelPå Teatersmedjan skapas det för fullt