sjolands-konditoriEtt riktigt genuint konditori hittar man på Ronnebygatan 12 i Karlshamn och det heter Sjölands.

När man kommer in möts man av en ljuvlig syn i diskarna och alla tankar på stundande bikinisäsong glöms. Här finns nämligen hur mycket som helst att välja på, allt från räkmackor, ostfrallor, smörgåstårta och småkakor till bröllopstårta, ja bröllopstårtan finns givetvis inte i disken men dock till beställning. Surdegsbröd, och så småningom kommer allt bröd att bli stenugnsbakat och har ni inte smakat det förut så åk till Sjölands, ni blir inte besvikna.

Väl inne för att hitta ett bord, är det en mysig miljö, något i lite gammaldags hemmiljö, ja man kan säga att det är nog bara ”Dagny” som fattas med lite spill.

Helene med familj tog över Sjölands februari i år och har 5 stycken anställda. Bland annat finns det två bagare där som är en av de förra ägarna till Kristinas Konditori i Sölvesborg, nämligen Ann- Charlotte och hennes man Patrik. Jag frågar Helene hur det känns att ha tagit över ett konditori? – Det går jättebra och kunderna verkar stortrivas och tycka om våra bakverk för det är oftast gott om folk i serveringen. Men Helene med familj ligger inte på latsidan nu med ett övertagande av Sjölands.

Sedan tidigare driver de Lax & Vin i Hällevik och Restaurang & Vin på Östra piren. Just nu går det för högtryck i gallerian som ska öppna i centrum. Där är Helene med på ett, eller man ska nog säga två hörn, nämligen Esters Café och Brasserie Fridolf.

Fridolf serverar dagens lunch och a la carte på kvällen. Här kan man sitta i lugn och ro äta gott och dricka ett glas vin eller en kall öl till för det finns fullständiga rättigheter.

I Brasserie Fridolf är det även försäljning av delikatesser där det finns något för varje matfantast, t.ex. färsk fisk och skaldjur, stort urval av ostar och kallskuret, allt från väl utvalda producenter i närområdet till Europa med inspiration av Medelhavet.

På Esters Café och på Brasserie Fridolf kommer allt bakat givetvis från Sjölands där allt görs från grunden. Helene med familj och personal välkomnar alla till Sjölands Konditori och håll utkik efter öppningen i gallerian för dit är ni också välkomna.

Text och bild: Carina Breiner

Föregående artikelEl – barnsligt enkelt om barnen får bestämma
Nästa artikelEnergikvinnan – en helt annan form av energi