En mycket smart produkt har nått marknaden. Från danska HWAM presenterar man den smarta produkten Autopilot IHS. Med denna fiffiga produkt eldar du smartare, och sparar både i plånboken och på miljön!

Användning
På en fjärrkontroll ställs med några få tryck in den önskade rumstemperaturen. Enkelt kan man sedan styra vilken temperatur som önskas ur kaminen. Fjärrkontrollen talar också om när det är tid att lägga in mer torr ved. Inte bara att det behöver fyllas på, utan också vilken mängd ved som behövs. Här sker en besparing för hushållet då man inte använder mer ved än vad som förbrukas för att hålla den önskade temperaturen.

Lufttillförsel
På HWAM-kaminer kan man placera en airbox, och genom dess tre luftintag ges kaminen exakt rätt mängd luft för bästa förbränning. Lufttillförseln gör att du inte behöver ”passa” kaminen. När det piper på fjärrkontrollen, öppnar du och lägger in ved, stänger luckan och brasan tar fart igen av sig själv. Väldigt smidigt!

Teknologi
Fjärrkontrollen är mycket enkel att hantera och instruktionerna är tydliga. Under kaminen i airboxen lagras värden som du sedan kan ladda över i din dator från tre månader tillbaka. Värdena man ser avser förbränningen och mängden ved man använt. Genom dessa värden ser man att man minskar förbränningen med ungefärliga 40-50% genom användandet av HWAMs Autopilot IHS.

Miljö
Man kan elda i en HWAM kamin med gott samvete, förbränningsprocessen är helt neutral. Det innebär att det inte släpps ut ytterligare koldioxid i krets-loppet, utan bara samma mängd koldioxid som redan finns i trädet släpps ut igen, precis som om det låg och förmultnade i skogen. Produkten är märkt med Svanens miljömärkning, efter att klarat deras tuffa miljökrav.
En mycket smart produkt, och en smart investering!

Text: Petra Horning
Bild: HWAM.se

Föregående artikelDina Rosenlund omges av härliga festkläder.
Nästa artikelSpabad – som bäst framåt hösten