2013-11-14-Värksamhet-CMYKSölvesborg
För 15 år sedan startade Solstrålens Värksamhet Sölvesborg, och föreningen har hela tiden drivits av engagerade, ideella krafter. Det är en plats för gemenskap och glädje, men också samtal och utveckling.
Det hela började 1999, som en studiecirkel med Gunilla Brattbergs böcker som studiematerial. 2002 utvecklades studiecirkeln till den öppna verksamheten Solstrålens Värkstad och Carina Friberg, som varit med sedan starten, stod för avtalet med Gunilla Brattberg. Redan året därpå blev de också en handikappförening. Förra våren beslutade de sig för att ändra namn till Solstrålens Värksamhet för att har större möjlig-heter att utveckla sin verksamhet.

Värksamheten riktar sig till de som har långvarig smärta och värk eller stress, och som vill söka ny kunskap och som vill prata om sina svårigheter.
– I möte med andra kan man få förståelse och stöd för att nå bättre livskraft, berättar ordförande Carina Friberg. Vår Värksamhet ska vara en positiv kraftkälla.
På sin hemsida www.solstralensbg.se har de ett program med sina träffar, som bland annat sker på Folkets Hus i Sölvesborg, Församlingshemmet och andra lokaler.
Oftast träffas de på onsdagar, enligt deltagarnas önskemål, och de öppna träffarna kostar 25 kronor, inklusive fika, som Värksamhetens husmor Barbro Sjöblom har ansvar för, med hjälp av styrelseledamoten Ingrid Svensson. Fokus för samtalen är livet med smärta, mer än själva smärtan.
– Målet med vår Värksamhet är inte att ha trevligt, men vi har trevligt, ler Carina. Målet är att växa som människa och att öka sin livskvalitet. Vi försöker inte förändra människor, vi försöker istället att förändra vårt sätt att förhålla sig till andra människor, så att vi får kraft över till sådant som går att förändra.

Den 22 oktober 2014 firade Solstrålens Värksamhet 15 års jubileum och de har två deltagare som varit med från starten, förutom Carina Friberg, som leder verksamheten. Det är Sigrid Karlsson och Gun Persson.
Alla som vill utvecklas och få stöd i ett liv med smärta och värk är varmt välkomna till den givande gemenskapen hos Solstrålens Värksamhet!

Text: Petra Horning
Bild: Privat

Föregående artikelNu är vi äntligen på gång!
Nästa artikelStrössel Barnkläder öppnar i ny regi