Karlshamn
Onsdagen den 5 mars rockades det loss rejält på Effekt i Karlshamn. Tre band uppträdde under kvällen och publiken lät sig uppfyllas av musiken och gungade med i takterna av snabba fingrar på gitarrer, inslag av piano och hårt growlande.
Banden som intog scenen var Under Your Bed som består av 5 killar från Kristianstad, Broby och Sölvesborg, indierockbandet Cheops Cave från Hässleholm och Sölvesborgsbandet
Illyodon.
– Det är väldigt fin scen med bra utrymme och helt fantastiskt ljud, säger Hampus Pettersson som spelar elgitarr i Illyodon.

Illyodon består av 4 personer som spelar progressiv musik som grundar sig i rock och metall. Simon Malm på elbas, Helena Haak på keyboard och sång, Hampus Pettersson på elgitarr och Linus Persson på trummor. Trots att de endast spelat ihop i 6 månader så har de redan hunnit spela in singeln Homecoming som släpps på iTunes och Spotify den 24 mars.

Sångaren Helena har ingen tidigare erfarenhet av att spela i band och än mindre att sjunga. Men trots det så fångar hon publikens hjärtan.
– Jag gled in på ett bananskal kan man säga. Det började med att jag sjöng på en fest och sen kom en kille fram och sa att jag skulle absolut sjunga för deras band, och här står jag. Jag har spelat teater innan så lite scenvana har jag, skrattar Helena.

Illyodon har redan planer på framtida spelningar så vill man se de på scen så ska man hålla utkik i festivaltälten i sommar.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelNär musiken är som hårdast
Nästa artikelNöjesåret på Hotel Fritzatorpet