Sölvesborg
Deras musik består av snabba gitarriff, stenhårt growlande och självklart en massa ös. Den 6 mars rockade de loss på scenen som kvällens hårdaste band i musiktävlingen på Effekt i Karlshamn.
Under Your Bed är ett hard core-band som består av 5 killar som är 19-23 år gamla. De är bosatta i Kristianstad, Broby och Sölvesborg och de gör allt för att träffas och repa några låtar.

Bandmedlemmarna är Viktor Fridholm på elbas, Joel Berg och Benjamin Norman på elgitarr, Kalle Revhult på trummor och Michael Wahlund står för det hårda growlandet. Ursprungligen kommer de från olika band men i december 2012 bestämde de sig för att spela ihop.
– Vi är utspridda på alla håll och kanter så det är svårt att få ihop tid för att repa, men vi gör allt vi kan och tar minsta lilla chans vi får, säger Joel.

Träffas gör de hemma hos Kalle där de har sin replokal. Kalles pappa har även en inspelningsstudio och de är i full gång med att spela in sin första singel.
– Vi har hållit på med detta sedan starten och vi har spelat in den en gång förut.

Vi blev inte helt nöjda så vi håller fort-farande på, berättar Benjamin.
– Sedan är ju vår sångare Michael perfektionist också, skrattar de i kör.

I samband med att de släpper den nya singeln så kommer de att byta namn på bandet. Detta gör de för att det redan finns 5 andra band med samma namn. Framöver kommer de att heta Relive Honor som betyder återuppleva heder.
– Vi har velat byta tidigare men det blir förvirrande att byta mitt i en tävling, säger Benjamin.

INFO-Bladet tackar Under Your Bed för en bra spelning.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelMånadens Bukett är utdelad första gången
Nästa artikelEn rockande kväll på Effekt