Bromölla
På Internationella Barndagen måndagen den 7 oktober kl. 19.00 kommer Paul Skoog underhålla med musikfest i Näsums kyrka. Inträdet är fritt och kollekten för kvällen går oavkortat till insamlingen för Världens Barn. Missa inte detta unika och betydelsefulla evene-mang med en av traktens folkkära underhållare.

INFO-Bladet fick en öppenhjärtig intervju tillsammans med Bosse Widell från Lions Club och kyrkoherde Ulrika Persson från Näsums församling som tillsammans organiserat musikfesten. Radiohjälpen står bakom insamlingen för Världens Barn och samarbetar tillsammans med 21 humanitära organisationer, däribland Lions Club. Det är en riks-täckande kampanj där pengarna går till att förbättra livsvillkoren för barn över hela världen. Alla barn ska ha möjlighet att kunna överleva och få leva ett bra liv, oavsett vilken del av världen de råkat födas i. Saker som vi tar för givet här hemma saknas i de behövande länderna.

– Det finns så mycket problem i tredje världen; svält och sjukdomar som aids och diabetes. Barnen behöver medicin-ering. I jämförelse har vi det bra här hemma i Sverige, säger Bosse.
Redan förra året började planeringen inför evenemanget då Bosse och Ulrika samarbetade genom en lokal konstutställning. Efter att samarbetet gått så otroligt bra kändes det rent naturligt att fortsätta på samma väg.

– Jag tycker det är väldigt roligt och spännande. Det finns så många människor som är entusiastiska, som Bosse till exempel. Vi finns allihopa till för våra medmänniskor, oavsett om vi arbetar i Lions eller genom kyrkan. Vår gemen-samma nämnare är alla människors väl, förklarar Ulrika.
Datumet känns perfekt att ha konserten på eftersom det sammanfaller med Internationella Barndagen. På konserten kommer enmansbandet Paul Skoog att underhålla publiken genom att spela flertalet instrument samtidigt. Bosse och Ulrika satsar på att fylla kyrkans alla 500 platser under musikfesten. Kyrkan är också helt nyrenoverad så det är ett perfekt tillfälle att komma och titta.

– Vi hoppas att hjärtan och plånböcker kommer öppnas under kvällen. Det är alltid en generös skara som kommer och är med på våra evenemang. Vi gör detta för att ge ett perspektiv från vuxen-världen. Alla vuxna har ett ansvar för världens barn, avslutar Ulrika.
Missa inte en kväll för Världens Barn den 7 oktober!

 

Text: Lotta Bjärlestam
Bild: Sarah Petersson

Föregående artikel400 Mötesplatser skapar intressanta knutpunkter
Nästa artikelBöckmans gillar kakor men älskar mat