Bromölla
Böckmans Konditori  har varit igång sedan år 1980. Bert Böckman är grundare och det allra första konditoriet låg på Ivötorget i 22 år innan det flyttade till sin nuvarande plats år 2002. Här byggdes det nya lokaler med konditori och servering på ovanvåningen samt bowling i källaren. Företaget är nu inne på sitt 33:e år och har nu tagit hjälp av nytt blod.

Bert är inte längre ensam ägare till företaget utan har istället valt att dela ansvaret med 4 till. Förklaringen är enkel, Bert vill förnya och samtidigt försäkra att företaget kommer leva kvar i bygden. Det är Bert Böckman, syskonen Jimmy och Jack Evertsson, Robert Manea och Petre Carpen som numera driver företaget tillsammans. De 5 delägarna har olika ansvarsområden i företaget.

Något som är viktigt hos Böckmans är att maten ska lagas från grunden. Klassiska maträtter som hamburgertallriken och schnitzeln kommer förbättras och förnyas, och hela menyn får ett ansiktslyft. Den kommer innehålla nya rätter som en fransk Vosgiennesallad och hemlagad a la carte men fortfarande erbjuda klassisk husmanskost. ”Dagens” med den breda salldsbuffén som funnits sedan tidigare finns självklart fortfarande kvar.

– Det ska finnas något för alla, förklarar Petre Carpen. Så fort våra nya menyer tryckts kommer det erbjudas a la carte även vid lunchtid. Vi har fokuserat på bättre ingredienser och att allting ifrån a la carten lagas från grunden.

Tanken är att Böckmans ska bli mer inriktat på restaurang men samtidigt ha kvar konditori- och bowlingverksamheten. I framtiden planerar Böckmans på att affärsluncher ska kunna hållas i lokalerna och att barnkalas kommer kunna kombineras med bowling.

– Jag har hört andra som kombinerat just barnkalas med bowling och det har varit ett framgånsrikt koncept, så vi funderar på att också prova detta. På kalaset tänkte vi bjuda på pannkakor med glass eller kanske till och med korv och bröd som båda går hem hos just barn, berättar Bert. På kvällstid kommer Böckmans ha restaurang och kaffebar, men konditoriverksamheten med kakor och bakverk kommer fortfarande vara i full gång.

INFO-Bladet önskar Böckmans ett stort lycka till i framtiden!

 

Text: Lotta Bjärlestam

Föregående artikelEn kväll för Världens Barn
Nästa artikelMusik från världens alla hörn