web-Bild2-cmyk Karlshamnweb-Bild1-cmyk
Den 21 maj var det djuren som fick stå i centrum på Väggaskolan. Sofia Orrbeck, Emma Melander och Rebecka Saegebrecht vill ge alla en chans att vara med och bidra till en bättre värld för såväl människor som djur.

Tjejerna gick sista året på Hotell- och Turistprogrammet och idén föddes när alla tre stod utan plan inför det kommande examensarbetet.
– Till en början hade vi tänkt göra en stor gala. Men på grund av tidsbrist fick vi korta ner kvällen och göra en mässa av det istället, förklarar Sofia.

Kvällen började med att gästerna hälsades välkomna och fick hugga in på det färgglada tilltugget. Blue Cosmetics visade upp och sålde hud-, hår- och kroppsprodukter från Döda havet. På plats fanns en rad föreläsare från bland annat Djurens Rätt i Karlshamn, Blue Cosmetics och även WSPA, World Society for the Protection of Animals, från Stockholm.

Kvällen till ära visade WSPA en exklusiv förhandsvisning på ett filmprojekt som förhoppningsvis kommer att synas på biograferna om två år. Kvällen blev lyckad, ett 20-tal personer besökte mässan och alla lämnade lokalen nöjda med mer fakta i bagaget.
– Vi tycker alla om djur och vi vet att många djur far illa. Syftet med kvällen var att uppmärksamma vår omgivning på hur det faktiskt ser ut för djuren och vad vi kan göra åt det, säger Sofia.

INFO-Bladet tackar för en intressant kväll och önskar Sofia, Rebecka och Emma stort lycka till!

Text: Sarah Petersson
Bild: Sofia Orrbeck

Föregående artikelAsarums Hembygdsmuseum öppnar inför sommaren
Nästa artikelFrån medeltiden till Spanien