Bild1-webbOlofström
Holje Zoologiska är en djuraffär som har allt för djuren. Med ett perfekt läge i centrum erbjuder de sina kunder professionell hjälp.
– Jag tyckte att det saknades en djuraffär inne i centrum. Det är närmare för människor att ta sig till och då är vi rädda om den lokala handeln här i Olofström, säger ägaren Anne Svensson.

2011 öppnade Anne 121:ans zoologiska lite utanför centrum. Det började klia i fingrarna att öppna en butik som var närmare centrum för att gynna den lokala handeln.
– Finns det ingen komplett djurbutik i staden så åker människor gärna iväg för att handla sina tillbehör, fortsätter Anne.

I november 2013 öppnade hon sin butik, Holje Zoologiska, så nära centrum man kan komma. Det är den enda, helt kompletta, djuraffären som finns i Olofström. I en mysig lokal på Östra Storgatan kan man hitta djur som ormar, ödlor, marsvin, hamstrar och en uppsjö av diverse akvariefiskar. Även ett stort utbud av foder och tillbehör står fint på hyllorna.
– Mitt intresse för djur började redan när jag var liten, vi har alltid haft djur hemma, berättar Anne. Jag driver samtidigt ett hundpensionat hemma.

Anne har märkt stor skillnad efter hon öppnade den nya butiken.
– Det är många fler kunder som kommer hit nu, säger hon. Det är många som påpekar att det är mycket bra att ha en komplett djuraffär så nära.

Några vårnyheter som Anne har fått till sin butik är koppel och kläder för mindre hundarna. Det är märket Gustaf och Evita som står bakom de häftiga skapelserna i form av bland annat koppel, selar och halsband i leopardmönster.

INFO-Bladet önskar Anne och Holje Zoologiska lycka till!

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelGummagården håller byn levande
Nästa artikelBlack Mermaids kammade hem guldet