Bild1-webbLönsboda
Helgen den 26-27 april avgjordes SM-slutspelet i UV-rugby. Inför 100-talet åskådare gjorde sju lag upp om första platsen.
Sverige är väldigt duktiga på just UV-rugby. Det första SM-slutspelet i södra Sverige kammades hem av Kristianstad. Det är en bra sport eftersom alla kan vara med. Det enda som man behöver är fyra saker; cyklop, simfötter, en snorkel och givetvis en badkläder.

Sporten går ut på att, likt de flesta andra bollsporter, få bollen i korgen. Ute på planen är det sex personer som kämpar
om den ca tre kilo tunga bollen på fyra-fem meters djup. Reglerna är enkla, man får göra nästan allt förutom att dra i varandras utrustning eller dra i någon spelare som inte har bollen.

Det var laget Black Mermaids som tog hem guldet. Laget består av personer från hela landet och bland annat 14 år gamla Ebba Lewitz från Kristianstad.

Ebba började med UV-rugby för tre månader sedan och har redan slagit igenom stort. För en månad sedan tog hon bronsmedalj i junior SM och denna gång var det dags att kamma hem guldet.
– Det var väldigt roligt att vara med och bidra till att vi vann guld. Jag trodde inte detta när jag började för några månader sedan, säger Ebba.

Framöver är det träningar som toppar Ebbas att-göra-lista så att hon är redo för fler tävlingar.

INFO-Bladet önskar Ebba och Black Mermaids lycka till!

Text: Sarah Petersson
Bild: Peter Andersson

Föregående artikelEn komplett djuraffär i centrum
Nästa artikelFantastisk vinst från Lekextra