Bild1-webb Bild2-webbSölvesborg
På Gummagården finns någonting för alla. Man hittar allt från närodlade grönsaker och blommor till presentartiklar och hud- och hårvård baserad på rapsolja.
Gården ger en mysig känsla av det lantliga livet. Här finns höns, kaniner och får att titta på för de små samt en traktor att leka på. Här finner man den perfekta presenten att ge bort, koppar och porslin, små söta inredningsdetaljer, närodlade bär och grönsaker.

– Efterfrågan på mejeriprodukter har varit stor hos kunderna berättar Linda Lövberg som tillsammans med Jeppe Robertsson driver Gummagården. Vi är stolta över att berätta nyheten om att vi har numera delar av Arlas produkter i vår gårdsbutik. Här kan man köpa mjölk, smör och diverse andra mejeriprodukter, kunderna får gärna ge önskemål om vad vi ska ha i sortimentet.

Det märks att kunderna tycker om att handla närodlat, de njuter av att se vackra grönsaker och att känna att produkterna inte transporterats så långt.
– Vi odlar en hel del bär och grönsaker här på gården, säger Linda. Annars försökter vi hämta produkter i vårt när-område, det som inte finns odlat häromkring beställer vi från grossist.
Tillsammans med Linda jobbar även Therese Albertsson och Malena Albertsson.
– En annan bra sak som vi erbjuder kunderna är ett beställa varor inför mid-sommar, förklarar Therese.

I butiken lägger vi ett block, här kan kunden beställa allt inför midsommar, jordgubbar, potatis, blommor. Tidigt på midsommarafton packar vi sedan beställningarna och ställer i ett tält utanför. Kunden vet då att de har sina nyskördade produkter och kan komma i lugn och ro och hämta sina varor.

Ett besök på Gummagården är att rekommendera, om inget annat kan man titta på djuren tillsammans med barnen.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelDet var solklart för Stallbyggen
Nästa artikelEn komplett djuraffär i centrum