Spinal muskelatrofi är den främsta genetiska dödsorsaken för barn under två år. Varje år dör många små barn i den vanligaste och allvarligaste formen – SMA typ 1. Det är inte okej, tycker vi.

Vi, Emma Jönsson och Sofie Svärd, driver därför “Muskelhjälpen – Hjälp oss att rädda barnen utan muskler”. Båda har personlig koppling till SMA. Vi vill genom Muskelhjälpen sprida kunskap om den neuromuskulära sjukdomen Spinal Muskelatrofi som orsakar muskelsvaghet i olika grad beroende på typ. Vi vill också samla in pengar till forskningen så att man i framtiden kan rädda barnen utan muskler.

Körsbärsblomman syns i alla Muskelhjälpens sammanhang. Det är för att den symboliserar livets skörhet och dödlighet med sitt kortvariga och vackra blommande. Körsbärsblomman förknippas med uttrycket “mono no aware” som betyder att man ska ta vara på det man har, för när det försvinner följer stor ledsamhet. Vi tycker att körsbärsblomman kan vara en metafor för barnen med SMA typ 1.

För att hjälpa oss att rädda barnen utan muskler kan du köpa vårt Muskelhjälpensmycke. En berlock att hänga i armband eller halsband, i form av en körsbärsblomma i silver.

En perfekt julgåva som innehåller så mycket mer än lite silver – den innehåller hopp. Hopp om livet. Hopp om att kunna rädda de små barnen som idag dör av SMA typ 1. Donera 300kr eller mer till Muskelhjälpen och få ett smycke. Alla pengar går direkt till Muskelhjälpen som därmed kan bidra till forskningen.

Tillsammans kan vi göra skillnad. Är du med?
Skicka din beställning till info@muskelhjalpen.se senast den 27 november. Mailet ska innehålla önskat antal smycken, ditt namn och din adress. Betala samtidigt in 300kr/smycke och ev. övrig donation enligt uppgifterna nedan. Märk överföringen med ditt namn.

Clearingnummer: 5694
Kontonummer: 0322612

Tack för att du hjälper oss att rädda barnen utan muskler!

Med stort engagemang,
Emma och Sofie

Föregående artikelMjuk pepparkaka – med lingon och färskosttopping
Nästa artikelAntikt Tryckt & Präglat