Karlshamn/Kyrkhult
Söker du den där prylen som fanns för många år sedan, eller söker du en väldigt udda designpryl som inte är så lätt att hitta? Kom till Håkan så hjälper han dig, han kanske rent av har prylen i en av sina butiker eller vet vart man kan finna den.

Håkan är ägare till Antikt T & P AB, som är en av Sveriges största samlingsverksamhet. Han öppnade sin första butik i Olofström 1996. Nu ligger huvudbutiken i Karlshamn, där den öppnades år 2000, och i augusti 2013 öppnade han även en mindre butik i Kyrkhult. Tanken är att han ska hålla sina auktioner där några gånger under sommarhalvåret, men butiken är givetvis öppen en dag i veckan året runt och erbjuder en hel del samlarsaker.

Intresset för samlarsaker började redan när Håkan var 8 år och har sedan dess följt med genom åren. Nu har han en bred erfarenhet inom samlar- och antikbranschen. Han är väldigt duktig på småsaker och påstår att han kan värdet på de flesta prylarna. Det han inte kan tar han reda på.

Håkan är även ute på besök hos företag och privatpersoner och värderar saker, samt köper dödsbon och säljer på auktion.

– Stora tråkiga, grå möbler köps för att målas om. Små, udda designprylar säljs som de är och de är väldigt populära, berätta Håkan.

Han berättar också att marknaden förändras genom åren, folk är intresserade av saker som de växt upp med. Till exempel de som växt upp med LP-skivor blir nostalgiska när de får tag på en bra LP som påminner om deras ungdoms dagar.

På Antikt T & P AB:s hemsida www.samlaren.se kan man se alla auktionerna. Man kan också hitta mycket intressant information om de olika samlarområdena.
– En majblomma från 1907 kan man få ca 4-5000 kronor för, avslöjar Håkan.

Välkomna till både Kyrkhult och Karlshamn, hälsar Håkan på Antikt Tryckt & Präglat AB.

Text & Bild: Josefin Andersson

Föregående artikelEn julgåva som gör skillnad
Nästa artikelRöda Korsets modevisning