Jesper och Elin har lämnat Sverige och är för tillfället i Leer i nordvästra Tyskland vid gränsen till Nederländerna. Där är det fortfarande sommarvärme om än lite mulet idag. De mår utmärkt, säger Elin. Glada människor som passade på att träffa Jesper och Elin på deras resa.
– Ingen träningsvärk och ingen hemlängtan. De möter så många vänliga och hjälpsamma människor och känner sig så väl mottagna där de får sova över.
– Alla uppmanar oss verkligen att ”känna oss som hemma”, fortsätter hon. Vi ser fortfarande fram emot nya möten och nätverkande även om det är många intryck att sortera. Om Jespers nya däck anländer idag drar de vidare till Blijham i Nederländerna i morgon.
Jag undrar om de inte blir trötta på varandras sällskap någon gång. Elin skrattar och svarar att visst har irritationer uppstått med jämna mellanrum ända från början.
– Ibland kan man inte förklara eller sätta ord på varför man känner på ett visst sätt men det är alltid viktigt att vara ärlig med hur man känner. Och med en stor portion tålamod och respekt inför varandras olikheter och behov så kommer man långt.  Vi tycker fortfarande om att vara i varandra sällskap!
Det är sannerligen en unik resa de har företagit sig och som även sätter spår i de personer de möter.
– Det märks på mottagandet och det syns i mångas ögon. Säger Elin. Det värmer deras hjärtan att få möta oss som vill väl utan att begära något. Och såklart alla som berättar för oss på vilket sätt vi gör avtryck hos dem.
Höjdpunkterna är många, för Jesper är det mottagandet av ett FB-inlägg som fick 40 000 likes på bara några dagar. Och för Elin är mottagandet som de fick i morse på en skola där de berättade vad de gör inför flera av klasserna. Eleverna som var i 10 – årsåldern hade tittat förundrat på Jespers enhjuling. Elin och Jesper berättade att de delar ut gratiskramar under resan och alla som ville fick en kram.  Så när lektionen var över var de båda omringade av elever. Några blyga, många nyfikna med massor av stora leenden, kramar och lyckönskningar.
Som avslutning på dagens samtal önskar Jesper och Elin att fler människor upptäcker fördelarna med att vara generös! Det kan betyda materiella ting men kan likväl betyda att dela med sig av ett leende till någon man möter som man inte känner. Ett leende betyder så mycket! ”Den som sprider solsken in i andras liv kan inte hålla det borta för sig själv”.
Själv kan jag inte sluta le för bara genom att samtala med de här båda så blir hela jag glad och förhoppningsvis sprider jag det vidare genom mitt leende idag.

Text: Susanne Karlsson
Bild: Privat

Föregående artikelKarlshamns Riksteater presenterar en spännande teaterhöst
Nästa artikelLyxshopping & Talang i Ronneby – två trevliga initiativ att öka handeln i City