Patrik visar stolt höstens höjdpunkt.Först ut blir ”Djupare rynkor och bekvämare skor” med Beatrice Järås och Monica Forsberg som tillsammans med pianisten Peter Tikkanen intar scenen i Mörrums Folkets Hus den 29 september.  Växjö Länsteater är på turné och kommer till Lokstallarna med sin föreställning ”Wasteland” den 6 oktober som handlar om vänskap, svek och kärlek.
Det är en del av kulturnatten och
därför fri entré med begränsat antal platser. Likaså kan man under kulturnatten testa på improvisationsteater i Lokstallarna mellan kl. 20-22. Mattias Enn bjuder på sånger, kupletter och anekdoter med inspiration från 20-, 30- och 40-talets Europa den 20 oktober och månaden avslutas med soppteatern ”En stund till” i Folkets Hus med Lars Sonnesjö.
Den 2 november sätts en annorlunda version av musikteatern Macbeth upp på stadsteatern. Macbeth, som är en av Shakespeares mest berömda tragedier, får här en nutida version med musik av bl.a. David Bowie, Cornelis Vreeswijk, Björk m.fl.
Lördagen den 10 november är det åter dags för Mörrum att stå för musiken med trion Mats Nolemo, Peter Danielsson och David Odlöw i friteatern. I ”Bortom allt förnuft” sjunger, berättas och spelas det akustiskt om människors olika möten.
Höstens höjdpunkt ” Lösa Tyglar” kommer till stadsteatern den 8 december. Det blir en svängig countryhumorshow med Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd. Och eftersom det inte spelas så många föreställningar i Skåne/Blekinge är det roligt att de valde att komma till just Karlshamn, tycker föreningens ordförande Patrik Ohlsson.
Teaterhösten avslutas den 15 december i Olofström med föreställningen ”Vad skådar mitt norra öga” och med scenpass Sverige kan man gå väldigt förmånligt på nästan alla teatrar i hela Sverige.  Vill man veta mer går det bra att surfa in på www.karlshamn.riksteatern.se

Text och Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelCity Restaurangen – Mitt i city
Nästa artikelElin och Jesper fortsätter att sprida solsken och glädje genom Europa