Isabella Egelund.Engela Nilsson. Maryam Abbas.Amir Hussein Gholami.Rasmus Strid.Claes Henriksson.Bromölla
Elever från Dalaskolan i Bromölla besökte Vångabacken den soliga onsdagen och glädjen hördes lång väg när de svischade ner i backen på skidor och snowboards. För vissa var det första gången medan andra hade vanan inne.

INFO-Bladet frågade runt lite i backen om det var första gången på skidor eller inte.
Isabella Egelund
– Ja det är första gången för mig i Vångabacken men idag känner jag inte för att testa skidåkning. Förmodligen kommer jag komma tillbaka en annan dag och testa det.
Engela Nilsson
– Idag är det första gången jag står på ett par skidor och det är roligt men svårt.
Maryam Abbas
– Det är första gången för mig på ett par skidor och det är jätteroligt men svårt. Jag tycker om Vångabacken och kommer definitivt komma hit nästa år.
Amir Hussein Gholami
– Det är första gången för mig att åka skidor och det är roligt. Jag vill gärna komma tillbaka till Vångabacken fler gånger och lära mig mer.
Rasmus Strid
– Det är andra gången jag åker skidor i Vångabacken. Det är kul och jag tycker inte det är speciellt svårt.
Claes Henriksson var ansvarig i Vångabacken idag och berättade att backen öppnade den 13/1 det här året och det har varit lagom med folk sedan dess.
– På dagarna har det mest varit skolklasser och på kvällar och helger när det har blivit fler har det varit blandat, berättar han.
Den här dagen var det Kiaby skola och Dalaskolan som besökte backen.

Text & Bild: Veronika Brink

Vångabergets Slalomklubb grundades 1980, mitt under Stenmarks glansdagar. Föreningen anlade en skidbacke på Vångabergets sluttning, Vångabacken. Vångabacken är, tillsammans med Vallåsen på Hallandsåsen, södra Sveriges största skidanläggningar. Vångabergets Slalomklubb och Vångabacken är fullständigt ensamma i sitt slag. Ingen annanstans finns en skidanläggning i denna omfattningen som drivs helt med ideell arbetskraft. 132 m fallhöjd och längsta nedfart 660. Ca 150 personer arbetar helt ideellt i liftar, cafeteria, skidskola, snötillverkning osv. Det är tack vare dessa 1000-tals arbetstimmar som vi kan erbjuda en komplett, och för våra breddgrader, mycket fin skidanläggning.
De senaste åren har föreningen arbetat intensivt med att utveckla aktiviteter som kan minska beroendet av kalla vintrar. Mountainbike och Hill Rolling är några av dessa nya intäktskällor, som innebär att föreningen har användning av skidliftarna och backen året runt.

Föregående artikelLisa på Bon Vivant masserar dig glad
Nästa artikelPontus inför vasaloppet 2013