Pontus ser fram emot Vasaloppet och hoppas att han inte ska råka ut för några skador.Kristianstad
Först Vansbro simmet, sen Lidingö-loppet och nu Vasaloppet. Efter Vasaloppet blir det Vätternrundan på cykel och klassikern är avklarad. Pontus Anderberg är ingen elitskidåkare som har tränat i flera år innan han gör Vasaloppet, utan tyckte mest att det skulle vara en kul grej att göra innan han fyllde 30 år.

Det var ett år sen Pontus bestämde sig att det var dags för att göra Vasaloppet.
– Det kommer mest vara en kul grej, men också en utmaning för mig, berättar Pontus.
Pontus har aldrig varit glad för att springa och simma utan har mer varit en racketsportperson. Tennis och squash men också fotboll är mer lockande än en löpningsrunda.
Vasaloppet kommer han inte stressa eller försöka hinna ta de bästa placeringarna, utan det är mest som en upplevelse och rolig grej. Längdskidorna tog Pontus fram för inte så länge sedan för att börja öva till loppet men innan dess har de inte använts på länge.
– Jag tror inte jag har stått på ett par längdskidor sen tonåren, säger Pontus.
Innan jul när det var mycket snö spårade Pontus i Bockeboda för att få lite träning inför Vasaloppet. Han har letat efter någon som kan hjälpa till med hur man spårar rätt och vallning men det har inte varit lätt att hitta.
Pontus kommer åka upp med en kompis som också ska göra Vasaloppet, en vecka innan starten och förhoppningsvis hitta någon som kan hjälpa till med tips om spårning och vallning.
Vad är då mardrömsfaktorn?
– Det värsta som kan hända under själva loppet är att man skadar sig och tvingas ge upp, berättar Pontus.
Pontus ser fram emot Vasaloppet och INFO-Bladet önskar Pontus all lycka till. Om allt går som det ska har han snart klarat hela klassikern.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelElever från Dalaskolan besökte Vångabacken
Nästa artikelA Elofssons VVS AB – Kvalité till låga priser