web-IMG_1725-CMYKFjälkestad
Fjälkestads ridklubb har haft möjlighet att erbjuda ungdomar träningsridläger den 23-26 juni på den egna nya anläggningen. 20 stycken glada ungdomar anlände till lägret för att spendera några lärorika dagar tillsammans.

Träningslägret sponsrades av Unga Ess, som är en särskild ungdomssatsning inom Leader. Den syftar till att ge ungdomar en möjlighet att tillvarata idéer och initiativ, samt arbeta attitydskapande genom att få ungdomarna i Skånes Ess att känna delaktighet i utvecklingen av hemorten.

Lägret anordnades för att få en nystart för ungdomsverksamheten. De unga ska utvecklas inom sin egen gren men också våga testa på grenar som de vanligtvis inte tränar och tävlar i. Ungdomarna själva betalar ridlägret genom sitt ideella arbete.

Det erbjöds bland annat hoppning för Berndt Hällgren, dressyr för Lina Crabbe samt terränghoppning för Hanna Berg.
Inte bara ridning och hästhållning stod på schemat. Ungdomarna hann även med att åka på utflykt, utmana sina föräldrar i brännboll och ha grillkväll, och övernattning i klubbhuset.

Ridlägret var ett lyckat avstamp för invigningen av klubbens nya, pampiga ridhus som sker senare i höst. I skrivandets stund är bygget i full gång.

INFO-Bladet önskar Fjälkestads ridklubb lycka till med bygget och ser fram emot vad mer dessa driftiga ungdomar kan hitta på framöver!

Text: Petra Horning
Bild: Privat

Föregående artikelKöp skuggan i Åhus
Nästa artikelBroar över djupa vatten