douglas-ungdomsfestival-1
Douglas underhöll publiken.

Den 5 November i Bromölla var det en show med artister, band, trollkarl och en ståuppare. Det var fritidsgården Tunnan i Bromölla som höll i det.

Trollkarlen Douglas var konferencier och höll i showen. Han gjorde allt från trick och dans till matematiska uträkningar.

Första bandet ut var f.d.c = Five dead corpses. Det är ett band som skapades för bara några månader sedan. Bandet består av: sångare: Linus Gustafsson, gitarrist: Rasmus Karlsson och Tobias Karlsson, basist: Viktor Fridholm och trummis Joel Berg. Bandet vill tacka Filip Stålberg för att han ställde upp att vara basist när Viktor Fridholm tyvärr hade förhinder. Bandet körde först uppvärmning med publiken som blev en del av ”We will rock you”. Dom körde två covers och en egen skriven låt som Viktor Fridholm skrivit texten till sen har bandet hjälpts åt med musiken. Låten heter Change och dom framförde den riktigt bra. De har börjat jobba på att bara ge ut eget material och jag har fått höra att nästa uppträdande kommer det bara vara egenskrivna låtar. Killarna går musikprofil på Furulundskolan i Sölvesborg. De drogs direkt ihop och började spela lite på rasterna. Efter en tag började det snackas om att man kanske skulle ha ett band tillsammans. Sedan dess skriver man låter och musik ihop.

Efter dem var det dags för Filip och Tim som bjöd på egen musik. De spelade både gitarr och munspel, så det blev en härlig stämning i publiken.

Sedan var det Elin Ljungdahl som sjöng Love story – Taylor Swifth. Hon var yngst av de som uppträdde, men det märkte man inte för ett bra uppträdande kan man klart säga att det var.

Därefter kom Ludde upp och publiken skrattade.

douglas-ungdomsfestival-2

Han kommer ifrån Malmö och har varit med i tv-programmet ”Robins”. Det var sedan en liten paus då man kunde köpa godis, kakor, kaffe mm. Andra akten började med Johanna Velin som spelade mycket av sina egenskrivna låtar.

douglas-ungdomsfestival-3

Efter det blev det dans med Elin Peters och hennes gäng. Sist ut var det Splitside som är ett band som har spelat rätt mycket. De körde egna låtar.

Douglas avslutade en mycket bra kväll.

Föregående artikelHälsa är viktigt!
Nästa artikelDavid Lega – Att tänja gränser, att tänka positivt…