2 november arrangerade NyföretagarCentrum Bromölla en föreläsning med David Lega på Humlescenen i Bromölla.

david-lega-1

Medarrangörer var Ivetofta Sparbank, Gränslösa företagare och Bromölla kommun. David Lega föddes 1973 i Göteborg, med alla odds emot sig. Han föddes med ett gravt handikapp som innebar att han var förlamad i båda armarna och saknade muskler i benen. Läkarna informerade hans föräldrar att det troliga var att han aldrig ens skulle kunna klara att sitta upp utan stöd. Idag har han tagit totalt tre VMguld, fyra EM-guld och 14 världsrekord i handikappsimning varav han fortfarande har 5 världsrekord kvar!

-Det är bara ett bevis på att jag tränade så otroligt mycket, berättar David. Jag var den enda som kunde ta mig själv upp ur bassängen på OS t.ex. Alla andra behövde lyfthjälp. Men så tog det också fyra år innan jag klarade av det. Allting handlar om vad man har för inställning till livet och om hur man väljer att möta problem. Jag vill inte se mig som ett offer utan jag vill se vad jag kan göra.

Allt blir lättare om man accepterar det man är dålig på, för då kan man bli nöjd med det man gör.

Han skojade bland annat om att han brukar kalla ”vanliga” OS för för-OS och Paralympics för det riktiga OS.

-Mina föräldrar har gett mig det jag har behövt för att utvecklas.

Kärlek, stöd, krav och beröm.

Idag driver han flera företag och har inspirerat hundratusentals människor i många länder att tänja sina gränser.

2004 utsågs David till Årets Talare i Sverige, 2005 till Framtidens Ledare och belönades som förste svensk även till The Outstanding Young Person of the World. Läs mer på

www.davidlega.com

david-lega-2

David Lega är en man med en otrolig självdistans, han skojade under kvällen friskt med sig själv och lockade till många skratt. En fantastisk talare som fick med sig en näst intill fullsatt Humlescen.

Vill du vet mer om NyföretagarCentrum Bromölla, gå in på http://www.nyforetagarcentrum. se/bromolla/

Text & Bild Patrik Lundin

david-lega-3

Föregående artikelDouglas ungdomsfestival
Nästa artikelGenerationsskifte hos Klipp & Klös i Bromölla